Dieta a fost teoretizată de nutriționșitii Aidan Goggins și Glen Matten, care susțin că gena slăbitului poate fi activată în organism cu ajutorul acțiunii sirtuinelor. Sirtuinele pun în funcțiune metabolismul și ajută la creșterea masei musculare în timp ce se ard grăsimile.

Superalimentele cu sirtuine oferă corpului mai multe fibre, antioxidanți și nutrienți, iar lista constă din următoarele:

  • Kale, vin roșu, căpșune, ceapă, usturoi, soia, pătrunjel, ulei de măsline extravirgin, ciocolată neagră (85% cacao), ceai verde matcha, hrișcă, turmeric, nuci, rucola, ardei chili, leuștean, curmale, salată radicchio, afine, capere și cafea.

Cum urmezi dieta

Săptămâna 1

Când urmezi dieta Sirtfood, trebuie să consumi 1000 de calorii pe zi și să bei trei sucuri Sirtfood din kale, rucola, pătrunjel, țelină, măr verde, lămâie și matcha, fără adaos de lapte.

Săptămâna 2

Aportul caloric crește la 1500 pe zi – două mese cu alimente Sirtfood si se beau doar două sucuri Sirtfood. Dieta se continuă până când se ajunge la greutatea dorită.

Opinia specialistului

Andreea Zegheanu, nutriționist

Dieta Sirtfood nu este un regim variat!

Dieta Sirtfood funcționează în reducerea ponderală deoarece bifează cel mai important principiu al oricarei diete de succes: crearea unui deficit caloric.

  • Argumente pro: Sirtfood include alimente bogate în compuși bioactivi, vitamine, grăsimi nesaturate. Poate ajuta în reducerea inflamației și ajută la sensibilizarea organismului la insulină.
  • Argumente contra: Nu este un regim variat deoarece exclude grupe principale de alimente.  Este aproape imposibil să bifezi necesarul de proteine având o singură sursă și aceea vegetală (soia), iar sursele de Omega 3 și de Calciu sunt aproape inexistente.