Luna ianuarie poate fi considerată ca fiind sezonul dietelor, având în vedere că multe persoane sunt hotărâte la început de an să scape de surplusul acumulat în perioada sărbătorilor de iarnă.
Îți prezentăm o variantă de meniu ușor și totodată nutritiv, care îți va permite să mănânci sănătos și să topești din centimetrii depuși. Poți urma dieta până la zece zile, iar înainte asigură-te că ai avizul medicului tău.

Ziua întâi

Mic dejun: 125 ml iaurt natural, o felie de pâine prăjită, un ceai / o cafea;
Prânz: ciorbă de legume cu borș, orez brun cu ciuperci, o salată mică de varză albă;
Gustare: un fruct;
Cină: un cartof copt, 50 g brânză de vaci dietetică.

Ziua a 2-a

Mic dejun: un ou fiert, un castravete/ardei gras, o felie de pâine prăjită, un ceai/o cafea;
Prânz: ciorbă de legume cu borș, spaghete integrale cu sos din roșii proaspete;
Gustare: un fruct;
Cină: 100 g pește cu doi morcovi și două bucăți de păstârnac la cuptor. Taie legumele subțiri și pune-le într-un vas de yena, cu puțin ulei și condimente (cimbru etc.).

Ziua a 3-a

Mic dejun: o omletă (preparată din albușuri în tigaia de teflon, cu ardei gras tăiat bucățele și puțină sare), o felie de pâine prăjită, un ceai/o cafea;
Prânz: ciorbă de legume cu borș, orez brun cu legume, o salată mică de varză albă;
Gustare: un fruct;
Cină: somon la grătar (peștele devine mai gustos dacă îl asezonezi cu cimbru, piper și puțină sare înainte de a-l pune la gătit) cu broccoli (pe care îl opărești) și sos alb (un iaurt, zeama de la o jumătate de lămâie, câteva picături de ulei de măsline, piper, boia, sare de mare).

Ziua a 4-a

Mic dejun: 50 g ovăz integral cu 200 ml lapte (sau 125 ml iaurt), o linguriță de miere, un ceai/o cafea;
Prânz: ciorbă de legume cu borș, orez brun cu legume, o salată mică de varză albă;
Gustare: un fruct;
Cină: un cartof dulce mare tăiat rondele, uns cu puțin ulei, sare și condimente presărate (busuioc, organo, boia) pus în tavă și lăsat la copt 20 de minute, combinat cu salată (verde, rucola, frunze de spanac) cu sare și lămâie.

Ziua a 5-a

Mic dejun: ½ avocado, o roșie, două felii de pâine prăjită, un ceai / o cafea;
Prânz: supă de legume sau ciorbă de legume cu borș, spaghete integrale cu brânză;
Gustare: un fruct;
Cină: un cartof copt, 50 g brânză de vaci dietetică.

Cum să sporești șansele de reușită

Sunt pași pe care atunci când nu îi scapi din vedere te vor ajuta să ai rezultate și mai bune. În primul rând, pregătește-te psihic și fii optimist(ă). Să slăbești este greu, dar nu imposibil. Ia în serios planul de slăbire, fii sincer(ă) cu tine și încearcă să ai așteptări realiste. De asemenea, amintește-ți că mișcarea fizică (45-60 min/3-4 ori pe săptămână) este mereu recomandată. Îți va crește numărul caloriilor consumate și te va ajuta să te odihnești mai bine.

Credit foto: 123rf