Cântăreața Madonna a ales să arate bine adoptând dieta macrobiotică.

Acest regim elimină din alimentație făinoasele, ouăle, carnea și lactatele, dar pune la loc de cinste legumele de mare.

Bucătarul personal al Madonnei, chef Mayumi Nishimura, a scris o carte în care vorbește despre această dietă macrobiotică.

Această dietă îți are originile în Japonia și presupune consumul de mâncare naturală, multe alimente de origine vegetală.

Mișcarea, atitudinea relaxată, mestecarea cu răbdare a alimentelor, sunt alte lucruri importante ca parte a dietei.

Dieta macrobiotică – alimentele yin și yang

În acest regim alimentar și de viață, produsele yin sunt cele reci, dulci.

Alimentele yang sunt cele mai sărate, fierbinți sau agresive la gust.

Dieta macrobiotică – alimente permise

În această dietă sunt permise alimente precum fructele, legumele, semințele, tofu, uneori și peștele sau fructele de mare.

Mai sunt permise cerealele integrale, algele marine, fasolea, ghimbirul, murăturile, supele ce conțin ingredientele permise.

Acestea pot fi preparate fierte, coapte sau la aburi.

Alimente de evitat

De evitat în acest regim sunt conservanții, lactatele, carnea, alimentele picante, cartofii, făinoasele, dulciurile, dovleceii.

Dieta macrobiotică, o dietă aproape vegetariană

Dat fiind faptul că este permisă numai carnea de pește, și aceasta ocazional, am putea spune despre acest regim alimentar că este unul aproape vegetarian.

Cum această dietă tinde să fie una aproape strictă și cam dură, limitată în consumul de alimente, organismul nu primește toate vitaminele, nutrienții, de care are nevoie.

Cum nici suplimentele nu sunt acceptate, dieta macrobiotică este discutabilă, iar cei care vor să o țină ar trebui să se consulte mai întâi cu un specialist.

Dieta Macrobiotică a fost ținută și de actrița Gwyneth Paltrow, care a ajuns aproape de oseoporoză din cauza deficiențelor nutriționale.

Copiii sunt predispuși la dezechilibre nutriționale dacă țin o asemenea dietă, mai ales fără sfatul unui medic specialist.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto: 123rf.com