Gustul minunat și aroma inconfundabilă fac din zmeură una dintre cele mai îndrăgite fructe ale verii. Nu doar că este delicioasă, dar are și o mulțime de beneficii pentru sănătate, fiind bogată în fibre, vitamine și oligoelemente.

De asemenea, are proprietăți antibiotice și diuretice, previne afecțiunile urinare, stimulează anticorpii și întărește sistemul imunitar, menține sănătatea ochilor, accelerează arderea grăsimilor și optimizează metabolismul, ajută ficatul să îndepărteze toxinele și este excelentă pentru digestie.

Din zmeură poți găti compoturi, dulcețuri, înghețată și prăjituri sau poți prepara diverse tratamente naturiste.

Zmeurul este un semiarbust deloc pretențios, pe care îl poți cultiva și în propria grădină, lângă un perete sau un gard, fără prea mare efort. Cea mai bună perioadă pentru plantare este primăvara, iar la mijlocul verii te poți bucura deja de primele recolte.

Glen Ample este unul dintre cele mai bune soiuri de zmeur create în ultimii ani, obținut la Institutul de Cercetare din Scoția. Planta are o creștere viguroasă, cu tulpini verticale, fără spini pe suprafața scoarței, asigurând astfel o recoltare ușoară. Fructele sunt foarte mari, ferme și rezistente la manipulare, iar gustul dulce aromat, precum și culoarea roșie-închisă cu aspect strălucitor fac acest soi deosebit de atractiv. Recoltarea începe în iulie, durează 4-5 săptămâni, iar producțiile sunt mari și constante.

Polana este un soi de neîntrecut în ce privește aroma deosebită a fructului. Rezistent la boli, se comportă bine pe majoritatea solurilor, cu excepția celor cu exces de umiditate și foarte argiloase. Polana produce o recoltă continuă care începe cu un val la mijlocul verii și continuă cu un al doilea, care durează din luna august până la îngheț. Fructele sunt de mărime medie-mare, de un roșu aprins, foarte dulci, cu o aromă și un gust excepțional.

Credit foto:

Urmărește-ne pe Google News
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri