În fiecare zi ar trebui să consumăm 5-6 grame de sare. Dacă vom consuma mai puțin de 4 grame sau mai mult de 8 grame, organismul nostru va avea de sufierit.

Evită extremele

Studii realizate de-a lungul timpului au arătat că, dacă scazi consumul zilnic de sare cu 3 g, riscul unui infarct scade de patru ori. De asemenea, economia de sare scade tensiunea și previne apariția bolilor inimii. Nu este bine nici să renunță de tot la sare, pentru că celulele corpului au nevoie de ea. Câteva cercetări ale oamenilor de știință americani au arătat că la bolnavii de diabet de tip II, sarea poate ajuta la menținerea nivelului glicemiei, iar la bolnavii de astm ajută la curățarea plămânilor. În cazul lipsei totale de sare pot apărea și durerile de cap.

Alimentele au sare ”ascunsă”

Prea puține sunt persoanele care suferă din cauza unui consum prea scăzut de sare. Asta deoarece sarea nu să găsește doar în mâncărurile în care noi o adăugăm, ci este ”ascunsă” într-o serie de alimente pe care le cumpărăm: mezeluri, conserve, produse de patiserie, lactate etc.. Citești eticheta alimentelor ca să verifici care conțin sare și care nu. Caută întotdeauna variantele mai nesărate ale alimentelor: laptele degresat în locul celui obișnuit, carnea de vită în locul salamului, măslinele desărate, brânzeturi cu puțină sare, mai puține conserve.
Când gătești, folosește întotdeauna verdețuri și condimente (piper, curry) pentru a da gust mâncării și pune cât mai puțină sare.

Credit foto:

Urmărește-ne pe Google News
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri