Există o mulțime de aplicații care te ajută să ai o alimentație echilibrată. Pilonii unei vieți sănătoase sunt nutriția corectă, relaxarea, meditația, somnul odihnitor și sportul.

Smartphone-urile sunt în zilele noastre mult mai accesibile decât în urmă cu câțiva ani, așa că te poți ajuta de aceste telefoane inteligente pe care să descarci exact aplicațiile care ți se potrivesc. Aplicațiile cu rol de asistent în nutriție țin evidența a ceea ce mănânci, te ajută să îți atingi scopurile în dietă și îți dau sfaturi personalizate în funcție de caracteristicile tale.

„Lose Weight with Fooducate” este un asistent în nutriție pentru cei care țin la siluetă și/sau vor să slăbească. Are o bază de date cu alimente și poți să-ți personalizezi: greutatea, vârsta, tipul de alimentație (vegetarian, vegan etc.), detaliile medicale (colesterol, alimente alergenice etc.) și obții sfaturi pentru o alimentație sănătoasă.

Calorie counter My Fitness Pal este o aplicație pentru dieta zilnică, cu o bază de date de peste 5 milioane de alimente.

My diet coach este ca și asistentul tău în ce privește nutriția.

Lose it! conține bază cu alimente, îți calculează caloriile, te ajută să îți respecți bugetul zilnic, îți furnizează rețete, pe care le poți distibui și prietenilor. În plus, te ajută să-ți creezi un program de nutriție și exerciții.

Nu uita să te hidratezi!

Wear Hydrate me și Water your body sunt două aplicații dedicate celor care uită să bea destulă apă. Acestea îți aduc aminte să te hidratezi în funcție de cât ți-ai propus să mănânci zilnic, alături de multe alte funcții simpatice referitoare hidratare. Le poți folosi și pe un ceas inteligent (smartwatch) dacă deții unul. Vei primi alerte când să bei apă și alte astfel de funcții. Sunt foarte utile pentru oamenii ocupați.

După alimentație și sport, urmează meditație și odihnă

Happify ajută la reducerea stresului și te încurajează să gandești pozitiv.

Sleep as Android îți monitorizează somnul și te ajută să te trezești odihnit.

Stop, Breathe & Think are ca scop favorizarea relaxării și meditația.

Headspace este un fitness pentru gândire.

Credit foto: 123rf.com