Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Navarra din Pamplona (Spania) au ajuns la concluzia că femeile care adaugă în alimentație ulei de măsline extra virgin, în mod obișnuit, sunt mai ferite cu până la 62% de apariția cancerului la sân decât alte femei. Ponderea emisă de cercetători este valabilă pentru starea de sănătate în următorii 5 ani de viață ai persoanelor.

La studiu au participat 4282 de femei din Spania, care au avut preponderent o dietă mediteraneană, dată fiind și localizarea geografică, constând în multe salate, fructe, legume și verdețuri, nuci, pește, mici cantități de brânzeturi și, bineînțeles, ulei de măsline.

Voluntarii au avut parte săptămânal de consiliere nutrițională și de cantități suplimentare de ulei de măsline extra virgin sau de mixuri de semințe și nuci.

„După o perioadă de studiu de 4 ani și 8 luni au fost identificate 35 de cazuri de cancer de sân confirmate. În rest, femeile care au avut o dietă mediteraneană suplimentată cu ulei de măsline extra virgin au indicat, per total, un risc cu 62% mai mic de cancer mamar malign față de restul.a notat Miguel Martínez-González împreună cu colegii săi cercetători în Jurnalul Asociației Americane de Medicină JAMA Internal Medicine, citat de NBC News.

De ce este special uleiul de măsline extra virgin?

Extra virgin înseamnă că uleiul a fost extras mecanic, fără să fie folosite căldura sau diverse mecanisme chimice care să îi afecteze proprietățile din compoziție. Și de obicei are o aromă mai puternică decât uleiul de măsline procesat.

Cancerul la sân, un real pericol în România

În prezent, cancerul la sân este cea mai răspândită formă de cancer în rândul femeilor din România și reprezintă a doua cauză de deces după bolile cardiovasculare, notează Liga Română de Cancer.

 

Credit foto: 123rf.com