Carnea reprezintă cea mai bună sursă de proteine complete, esențiale pentru o alimentație echilibrată și un corp sănătos. Beneficiile sunt multiple: susține dezvoltarea și regenerarea țesuturilor și a celulelelor, face posibilă reglarea funcțiilor vitale din organism și ajută la formarea anticorpilor, care protejează de boli și infecții. Spre exemplu, fierul, indispensabil pentru transportul oxigenului în corp, se absoarbe mult mai bine din produsele animale decât din cele vegetale.

Gusturi și arome irezistibile de carne

Avantajele consumului de carne sunt indiscutabile, dar gustul este cel care te cucerește iremediabil. Cine poate rezista în fața unei fripturi suculente și aromate, care îți răsfață papilele gustative? Iar dacă vrei ca preparatele tale să câștige un plus de gust, aromă și culoare, devenind mai suculente și mai ușor de gătit, marinadele sunt o soluție excelentă. Nu doar că intensifică gustul și aroma cărnii, dar, conform Institutului American de Cercetare a Cancerului, acestea reduc riscul de formare a compușilor cancerigeni cu peste 90%!

Proteine, minerale și vitamine pentru o sănătate de fier

Produsele din carne reprezintă cea mai bună sursă de proteine de înaltă calitate, cu valoare biologică mare, care conțin în proporție optimă toți aminoacizii esențiali. În afară de proteine, în carne se găsesc cantități semnificative de minerale și vitamine. Pe lângă fierul necesar transportului oxigenului în corp, fosforul și zincul, prezente în cantități considerabile în carne, sunt importante pentru susținerea structurii osoase și reglarea metabolismului.

În ceea ce privește aportul de vitamine, alimentele de proveniență animală conțin preponderent vitaminele din grupul B (tiamină, riboflavină, acid nicotinic, acid folic și acid pantotenic). Acestea îmbunătățesc funcția metabolică și pe cea cognitivă, stimulează producția de celule roșii, ajută digestia și înfrumusețează aspectul pieli. Carnea conține și o serie de vitamine liposolubile, precum vitamina A, D și K.

Credit foto: Shutterstock