Pierderea în greutate cu ajutorul condimentelor constă, de fapt, în accelerarea metabolismului. Specialiştii englezi s-au numărat printre cei care au vrut să se convingă de efectele mirodeniilor și au luat câteva persoane cărora le-au dat să consume chilli şi alte ingrediente picante o dată la două zile. Au constatat că în zilele în care mâncaseră condimentat, respectivii au „ars” cu 50 de calorii mai mult faţă de ziua de pauză. Cum se explică? Pe lângă faptul că ajută metabolismul, mâncarea condimentată nu lasă grăsimea să se depună şi totodată scade pofta de mâncare.

Chilli – Este unul dintre cele mai eficiente condimente împotriva kilogramelor în plus pentru că măreşte ritmul de ardere a caloriilor şi stimulează absorbţia nutrienţilor şi a fibrelor în organism. De asemenea, creşte imunitatea şi reduce nivelul colesterolului.

Piperul roșu – „Piperul de Cayenne” reduce pofta de mâncare motiv pentru care este util în curele de slabire. Studiile au arătat că o linguriţă de piper roşu de Cayenne te poate ajuta să arzi cu 25% mai multe calorii.

Curry – Folosit mai ales în preparatele indiene, acest condiment ajută. şi el, la pierderea kilogramelor. Numit şi şofran de India, curry conţine o substanţă chimică numită curcuma, care este uşor absorbită de organism şi care se pare că previne extinderea ţesutului adipos.

Scorțisoara – Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, motiv pentru care este recomandată atât în dietele de slăbire, cât şi pentru bolnavii de diabet. De asemenea, scorţisoara scade şi nivelul colesterolului.

Turmericul – Se foloseşte în curele de slăbire, mai ales în ţările din Asia. Totodată, tratează afecţiunile intestinelor şi uşurează procesul de digestie.

Ghimbirul – Este unul dintre condimentele care dă cele mai bune rezultate în privinţa digestiei. De asemenea, stimulează circulaţia sângelui, relaxează vasele de sânge şi este recomandat în cazul ameţelilor şi în stările de greaţă.

Consumă condimente în cantităţi mici!

Nu folosi condimentele în exces, în speranţa că vor avea o eficienţă mai mare. Din cauza consumului ridicat, pot apărea efecte negative, ca gastrită sau alte boli ale aparatului digestiv. De aceea, este bine să consumi mirodenii în cantităţi mici, cu legume fierte, carne de pui sau de vită fierte sau ouă fierte. Persoanele care au o aciditate gastrică ridicată sau au o sensibilitate a stomacului este bine să evite mâncărurile condimentate.