Poate constitui o masă hrănitoare, ușor digerabilă, hidratantă, cu un conținut semnificativ de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Ciorba va câștiga calități curative însemnate dacă îi adaugi borș sau adaosuri cu mirodenii care îmbunătățesc și intensifică aroma ciorbei, conținând legume uscate natural, tărâțe dar și grâu, porumb și leuștean.

Ingredientul de bază al borșului sunt tărâțele de grâu care conțin vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esențiali și carbohidrați. Pe lângă savoare, ciorba poate acționa ca un adevărat medicament, fiind alimentul care stimulează vindecarea în răceli și alte afecțiuni.

Acțiune benefică asupra colesterolului mărit

Ciorbele ajută în prevenția bolilor cardiovasculare, antioxidanții prezenți în legume fiind o soluție pentru diminuarea nivelului ridicat de colesterol. Antioxidanții îi ajută și pe diabetici în remedierea afecțiunilor provocate de nivelul ridicat de zahăr din sânge.

Ciorba este potrivită în diete de slăbire

Lichidul cald ajută la asimilarea și absorbția rapidă a substanțele nutritive, fiind un adjuvant în procesul de digestie. De asemenea, asigură un tranzit intestinal foarte bun, iar dacă ești la cură de slăbire, devine principalul tău aliat. Ciorba este potrivită dacă vrei să scazi în greutate pentru că mare parte din ea reprezintă apă, așa că te ajută să te saturi cu un conținut foarte scăzut de calorii.

Alte avantaje pentru organism

  • Hidratarea: o porție de ciorbă contribuind la cei doi litri de lichide recomandați pentru consumul zilnic.
  • Eliminarea toxinelor: reprezintă o soluție eficientă pentru eliminarea toxinelor din organism cu numeroase beneficii precum detoxifierea sângelui, stimularea circulației sangvine sau reducerea inflamațiilor.

Știai că…

…studiile au demonstrat că atunci când mănânci o ciorbă înainte de felul principal, corpul consumă cu 20% mai puține calorii? Motivul este tocmai acela că lichidul conduce la o senzație de sațietate.

Credit foto:

Urmărește-ne pe Google News
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri
Parteneri