Dacă ai încercat tot felul de metode pentru a scăpa de kilogramele în plus și încă nu știi ce nu funcționează în dietele de slăbire pe care pe urmezi, ține cont de sfaturile următoare. E posibil să fii mai încântat(ă) decât crezi și să îți descoperi propria soluție de succes.

Cu cât este mai strictă, cu atât dieta va da rezultate mai bune

Din dorința de a slăbi, mulţi apelează la diete dure, restrictive şi complicate. Se optează pentru cure draconice, prin care elimină complet unele grupe alimentare sau care impun consumarea numai a unor alimente (e: regimul disociat, cura cu varză, dieta cu grepfrut etc.). Acest gen de diete sunt deficitare, pentru că privează organismul de mulţi nutrienţi importanţi.

Vei slăbi mai repede dacă reduci drastic numărul caloriilor

Parţial este adevărat, însă numai dacă iei în considerare primele zile. Pentru că atunci când reduci mult caloriile, de fapt îţi supui organismul la înfometare. Corpul tău va încerca să îşi protejeze resursele şi va încetini rata metabolismului, după care se va stopa scăderea în greutate. Aşadar, este o metodă neindicată.

Grasimea trebuie evitată

Nu toate grăsimile alimentare sunt dăunătoare pentru organism. ”Doar excesul de grăsimi este nociv! Toţi avem nevoie în alimentaţie şi de o anumită cantitate de lipide, fiindcă o mare parte din structurile organsimului sunt formate din grăsimi. În plus, prezenţa grăsimilor în mâncare o face mai gustoasă şi mai saţioasă. Grăsimile de tip acizi graşi omega-3 care se găsesc în peşte şi scoici sunt absolut necesare pentru buna funcţionare a organismului” subliniază dr. Şerban Damian.

Dacă mănânci seara, te vei îngrăşa

Ceea ce contează mai mult decât momentul când mănânci este ceea ce mănânci, în ce cantitate şi care este activitatea fizică pe care o ai în fiecare zi. Este recomandat să nu mănânci foarte mult seara pentru că urmează o perioadă de repaus în care corpul nu are nevoie de multă energie. Însă dacă mănânci o gustare ușoară nu vei avea peste noapte senzaţia de foame.

Bea multă apă şi vei slăbi mai uşor

Apa este un element cheie pentru a avea un stil de viaţă sănătos şi trebuie să bei suficient încât să te hidratezi, dar nu excesiv. Singura cale prin care eventual ai putea să mai slăbești consumând apa este prin înlocuirea sucurilor care conţin mult zahăr cu apă minerală plată.

Moderația îți salvează silueta!

”Oameni suntem şi ne încântă gusturile unor alimente care fac parte din categoria celor mai puţin sănătoase. E descurajant şi total neplăcut ca cineva înnebunit după ciocolată să afle că o lungă perioadă nu mai are voie să se atingă de acest produs. Din când în când puteţi gusta, deoarece acest răsfăţ vă va menţine motivaţia şi va reduce riscul ca la un moment dat să vă enervaţi şi să abandonaţi dieta. Cheia unei cure de slăbire de succes este moderaţia”. (dr. Şerban Damian, nutriționist acreditat CIO, Centrul de nutriție Superfit)

Dr. Serban Damian poza nou mic

Dr. Șerban Damian

Credit foto: Shutterstock