Ceaiul de soc este extraordinar pentru slăbire. Poate fi consumat ca şi infuzie, câte trei căni pe zi, dar şi ca tinctură, câteva picături la un pahar cu apă. Socul este recomandat la începutul oricărei diete, datorită proprietăţilor sale diuretice. Te ajută să transpiri intens, favorizând eliminarea toxinelor şi a apei reţinută în organism, este şi uşor laxativ aşa că e bun şi în constipaţiile de natură nervoasă. Pune trei linguriţe de soc în 250 ml apă fiartă, lasă vasul acoperit zece minute, strecoară şi bea trei-cinci căni pe zi, timp de o lună.

Ceaiul de anason ajută digestia, iar daca urmezi o cură săracă în carbohidraţi, îţi va proteja ficatul. De asemenea, calciul, fierul, fosforul, vitaminele A, B1, B2 pe care le conţine stimulează pancreasul şi secreţia gastrică. Pune o linguriţă de seminţe de anason la 300 ml apă fiartă, lasă la infuzat 10 minute şi bea trei căni pe zi, dar nu la mai mult de patru ore de la preparare, deoarece ceaiul devine toxic.

Ceaiul de anghinare este un excelent tonic hepatic şi ajută foarte mult în procesul de digestie. Pentru cele mai bune efecte bea două căni de infuzie de anghinare pe zi, timp de o lună. Consumă-l chiar dacă nu ţii o dietă şi te vei simţi mult mai bine.

Ceaiul de măceş elimină toxinele din organism, este foarte bogat în vitamina C şi ajută ficatul să regenereze celula hepatică. E foarte indicat după ce ai mâncat, de exemplu, alimente bogate în grăsimi, dar şi după consumul de alcool.

Ceaiul de coada calului se prepară din 6 linguriţe de plantă uscată, la un litru de apă. Se face un decoct şi se bea pe parcursul unei zile întregi. Ajută la eliminarea toxinelor din organism şi are totodată acţiune antimicrobiană (împiedică dezvoltarea microorganismelor).

Ceaiul de urzică este depurativ, taie apetitul şi trebuie consumat zilnic în cantităţi de până la un litru, timp de o lună de zile. Este indicat în cura de slăbire pentru că are un conţinut bogat de vitamine C şi E, inclusiv de minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, potasiu), care menţin sănătatea oaselor şi a muşchilor. De asemenea, curăţă toxinele şi reduc apetitul, hrănind în acelaşi timp organismul. Se poate prepara sub forma unei infuzii de 5 linguriţe de frunze uscate la o cantitate de un litru de apă.

Ceaiul verde este unul dintre cele mai eficiente antioxidante, dizolvă grăsimile, opreşte absorbţia acizilor graşi şi mentine ridicat nivelul de energie, ceea ce îl recomandă ca fiind excelent în procesul de slăbire. El este oricum indicat pentru consumul general, pentru că ajută la menţinerea unei greutăţi corporale constante şi a unui organism tânăr pentru mai mult timp. Prepară infuzia dintr-o linguriţă de frunze de ceai verde la 250 ml apă fiartă, apoi lasă zece minute. O cană de ceai verde conţine patru calorii, antioxidanţi, cafeină şi polifenoli, substanţe ce ajută la arderea caloriilor şi a grăsimilor. Dacă te vei obişnui să incluzi trei căni de ceai verde în alimentaţia zilnică, vei scăpa de kilogramele în plus şi ţi se va regla şi nivelul colesterolului.

Ceaiul negru are proprietăţi asemănătoare cu ale ceaiului verde, doar că are în conţinut şi cofeină. De asemenea, intensifică metabolismul şi favorizează arderea grăsimilor, iar în urma a mai multe studii s-a ajuns la concluzia că două dintre substanţele pe care le conţine, teaflavina şi tearubigina, se comportă asemănător cu insulina, controlând nivelul glicemiei.