Pline de vitamine, minerale și proteine, urzicile merită consumate nu doar ca și fel de mâncare, ci și sub formă de băutură. Mai exact, urzicile conțin calciu, magneziu potasiu, seleniu, zinc, crom, fier și vitaminele A, C, E, K, alături de majoritatea vitaminelor B.

Urzicile au mai multă clorofilă decât oricare altă plantă. Ce presupune acest lucru? Ei bine, clorofila este pigmentul verde din plante care ajută echilibrarea hormonală, favorizează somnul liniștit, mărește imunitatea organismului și scade din apetitul sporit pentru mâncare. De asemenea, clorofila are efecte detoxifiante și digestive care pot reduce respirația urât mirositoare și mirosul emanat de corp. Și, nu în ultimul rând, urzicile ajută funcțiile metabolismului crescând abilitatea de absorbție a nutrienților și ajutând realizarea unei digestii corecte.

Cum prepari porția de energie

”Pentru beneficii maxime trebuie să infuzezi planta peste noapte. Ia o linguriță de urzici uscate și pune-le într-o cană peste care adaugi apă fierbinte și lași ceaiul astfel până dimineața, când te trezești. Apoi poți consuma băutura ca ceai rece cu miere, cu stevia sau simplă, fără alte adosuri. Gustul va fi unul natural, plin de minerale.”, recomandă Cheryl Boiko un erborizator (n.a: persoană care se ocupă cu culegerea plantelor pentru studiu și pentru prepararea lor în scopuri terapeutice) din Brooklyn, SUA, pentru un site american ce promovează viața sănătoasă.

Credit foto: Shutterstock