Alimentelor utilizate frecvent în bucătărie, la prepararea diferitelor mâncăruri, de obicei nu li se acordă o prea mare importanță în ceea ce privește conținutul lor nutrițional. Ceapa roșie face parte din această categorie.

Datorită proprietăților ei multiple ceapa roșie se regăsește pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire. Ea exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la reminalizarea și eliminarea toxinelor din corp, mult mai ușor și mai rapid. Este și un foarte bun diuretic. Ceapa roșie conține, de asemenea, o cantitate mare de flavonoizi (substanțe cu efect antioxidant, care micșorează riscul afecțiunilor cardiovasculare), ceea ce contribuie la evitarea depunerilor de colesterol în artere. Ea este indicată în orice problemă cardiovasculară, un exemplu în acest sens fiind hipertensiunea.

Efecte benefice asupra organismului

Ceapa roșie conține vitaminele A, B și C, spruri minerale, substanțe cu caracter antibiotic și diuretic. Proprietățile sale se păstrează intacte dacă se mănâncă în stare crudă. În cazul în care îți face rău la stomac, atunci o poți consuma după ce ai călit-o maximum 5 minute în puțin ulei de măsline.

Conferă organismului rezistență împotriva bolilor

Ceapa roșie este considerată un dezinfectant natural. Ea poate fi folosită pentru a combate gripa, răceala și diverse tipuri de infecții, datorită conținutului bogat în sulfat. Trebuie ca în perioada de boală să consumi aproximativ 30 de grame din această legumă benefică pentru organism.

Credit foto: Flickr

Credit foto: Flickr 1 , Flickr 2