Cu privire la ceaiurile de slăbit s-au declanșat adevărate dispute. Unii susțin că au reușit să slebească cu ajutorul lor, alții că nu le găsesc suport științific sau că le-au folosit fără rezultat. Dincolo de ce spun unii sau alții, întrebarea rămâne: sunt ele cu adevărat eficiente? Noi îți spunem ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi un astfel de ceai.

Ceaiurile de slăbit au un rol complementar

Doar un ceai de slăbit nu va face minuni în privința siluetei tale. Este nevoie de o dietă echilibrată, de consum caloric prin mișcare și de așteptări realiste. Dintre toate, regimul alimentar este cel mai important, iar ceaiurile de slăbit sunt recomandate doar ca adjuvante în dietele de slăbit. Acestea fie cresc consumul energetic pe termen scurt, fie au un efect depurativ. Nu este recomandată folosirea lor pe o perioadă îndelungată de timp, respectiv mai mult de trei-patru săptămâni.
În mod normal, se consumă timp de două săptămâni, după care se ia pauză. De obicei, ceaiurile de slăbit conțin flori de hibiscus, ceai negru sau ceai verde, lămâie, măceșe, mere. Combinațiile sunt diferite, în funcție de firma care le produce și efectele așteptate.

Pot fi de folos în dietă

Când te hotărăști să slăbești, adoptă o dietă corespunzătoare, fă mișcare și respectă intervalul la care trebuie să bei ceaiul, recomandat de producători. Scopul acestor ceaiuri este să reducă și să mențină greutatea corporală. Dar nu alege să te înfometezi ca să fi sigură de efect. În astfel de cazuri, se pot accentua reacțiile adverse determinate de unele ceaiuri de slăbit.

La ce să te aștepți:

  • oboseală, slăbiciune și amețeală
  • probleme digestive, care pot dispărea cu timpul
  • deshidratarea organismului, însoțită de senzația de gură uscată
  • stări de insomnie
  • dureri de stomac
  • agitație și irsacibilitate

Efectele neplăcute nu sunt de obicei grave. Doar dacă sunt folosite pe termen lung, ceaiurile antiadipoase pot deshidrata și demineraliza organismul, deoarece au un efect diuretic puternic.

 

Credit foto: 123rf