Ne-am obișnuit să numim ceai orice infuzie de plante cu apă fierbinte. Ceaiul adevărat este însă altul și a fost descoperit cu mult timp în urmă, de chinezi. Vei afla în detaliu de ce este considerat un remediu natural.
Ce îl face așa deosebit?
Planta de ceai este veșnic verde, simbol al vieții și al energiei. Cercetările științifice atestă proprietățile sale deosebite. Polifenolii pe care îi conține sunt antioxidanți de 20 de ori mai puternici decât vitamina E. Peste tot în lume ceaiul verde este recunoscut pentru proprietățile sale terapeutice și energizante. Teina pe care o conține are efecte asemănătoare cafeinei din cafea, dar fără efecte secundare. Pe vremuri se folosea pentru a combate stările depresive, iar acum este recomandat mai ales pentru a crește nivelul de concentare și atenția. Ceaiul trebuie păstrat cu grijă pentru că este un absorbant extrem de eficient al oricărui miros exterior. Prin urmare, trebuie depozitat în medii etanșe și departe de alimentele cu miros puternic.
Motive să încerci ceaiul verde
Acțiunea ceaiului verde face să crească viteza metabolismului și arderea grăsimilor. Polifenolii contribuie la reducerea grăsimii în sânge și, prin urmarem la scăderea colesterolului. În timp, se poate obține scăderea în greutate. De asemenea, antioxidanții din ceai par a reduce riscul apariției cancerului la plămâni, la colon, la sân, al sistemului digestiv, al pielii sau de prostată. Iar cercetătorii americani au demonstrat că un consum zilnic de patru cești de ceai verde reduce pericolul artritei cu până la 50%.
Credit foto: 123rf