Alimentele procesate sunt pline de chimicale care dau dependență și îți pot deregla starea de sănătate. E dificil să renunți la aceste produse din cauza efectului pe care îl au asupra ta zahărul și grasimile pe care le conțin. Efectiv, aceste produse sintetice alterează senzația de gust și de textură și determină organismul să vrea mai mult, odată ce le-ai încercat. Și, ceea ce e cel mai rău, odată ce ai ales alimentele procesate, în loc să-i oferi corpului tău nutrienții de care are nevoie, îl „intoxici“ în schimb cu chimicale dăunătoare.

Slăbitul și anularea durerilor de cap sunt doar câteva dintre avantajele pe care le poți avea dacă înlături din alimentație măcar trei sferturi din produsele procesate pe care obișnuiești să le consumi.

 Vei avea mai multă energie

În loc să te bazezi exclusiv pe cafea, vei observa că vei avea parte de mai multă energie în mod natural datorită alimentelor hrănitoare. Organismul nu va mai pierde energia analizând componentele alimentelelor procesate și felul în care le poate sintetiza.

Slăbitul se va produce mult mai ușor

Alimentele pocesate sunt pline de calorii goale și duc lipsă de fibre și de nutrienții care dau senzația de sațietate. Astfel, vei mânca mai mult. Mesele trebuie să fie hrănitoare și să-i ofere energie corpului.

Vei scăpa de durerile de cap

Reducerea consumului de alimente ultraprocesate duce și la diminuarea, până la dispariția migrenelor. O mare parte dintre aceste produse sunt factori declanșatori ai durerilor de cap.

Părul tău va arăta mai bine

Când optezi pentru gustări împachetate în ambalaje țipătoare îți privezi corpul de omega 3, acizii grași care au o importanță majoră în sănătatea părului. Mănâncă mai multe nuci pentru plete strălucitoare și puternice

Dispoziția nu ți se va mai schimba atât de des

Dacă observi că te iriți usor, analizează-ți dieta. Toate componentele chimice din aceste produse te afectează pentru că nu-ți oferă ceea ce ai nevoie – nutrienți. În locul lor, primești ingrediente toxice.

Aspectul pielii se va îmbunătăți

Poate că o vizită la dermatolog e necesară, totuși, dar solutia pentru o piele cu aspect sănătos și luminos stă și în alimentație. Deficiențele de zinc și de produse lactate pot duce la eruptii pe față. În plus, o alimentație sănătoasă duce și la întârzierea procesului de îmbătrânire. Siropul de porumb, aditivii, coloranții artificiali si toate celelalte ingrediente dubioase din alimentele procesate îți oferă un aspect care te face să arăți mai în vârstă decât ești, de fapt.

 

Opinia specialistului

 

Alexandra Alexandru, specialist în nutriție, editor și coordonator de carte de alimentație și nutriție, www.alexandra.alexandru.ro

 

Stările anxioase și depresive se vor rări sau vor dispărea

Odată ce ai renunțat la alimentele procesate tip fast-food, dar și la mezeluri, sucuri acidulate cu zahăr, chips-uri și alte snacks-uri, organismul va răspunde pozitiv prin câteva schimbari: descreșteri ale glicemiei, iar diabetul de tip 2 poate fi reversvibil, alături de un program de mișcare si de odihnă susținut;  schimbare în calitatea somnului și în recăpătarea unui nivel de energie ridicat. Se vor îmbunătăți aspectul pielii, al tenului, dar și al părului, care vor fi mai hidratate și mai suple. Stările anxioase și depresive se vor rări sau vor disparea, deoarece o alimentatie bazata pe produse integrale, cat mai putin procesate are efect si asupra psihicului. Vei pierde kilograme și vei căpăta o stare generală îmbunătățită!

 

Foto: Shutterstock