Pentru a avea o dantură frumoasă trebuie să țineți cont și de obiceiurile alimentare. Pe lângă bomboane, caramele, jeleuri sau sucuri carbohazoase, care afectează dinții sănătoși, iată ce produse este de preferat să eviți.

Suc de fructe

La prima vedere sucurile de fructe po părea băuturi chiar benefice pentru organism, fiind bogate în vitamina C. Doar că aceste sucuri de fructe, în special cele pe bază de concentrați, au fost mult zahăr și îți pot ataca dinții ca orice alt aliment dulce, notează Magzone. Mai bine alegi un suc fresh, o limonadă sau un smoothie.

Fructe uscate

Dacă unele fructe proaspete pline de apă sunt benefice pentru sănătatea orală, fructele uscate au exact efectul opus, mai scrie aceeași sursă. Fibrele lor rețin particulele de zahăr foarte fine, la fel ca vitaminele de rontait și bomboanele. Cea mai bună solutie constă în a mânca un fruct proaspăt măr în locul fructelor uscate.

Nuga

Este un produs pe bază de miere, zahăr și fructe uscate care poate dăuna serios dinților. Dacă chiar vă place foarte mult, cea mai bună soluție este să o mâncați ronțăind-o deoarece contactul prelungit cu dinții marește riscul de a face carii. Și este obligatoriu să vă spălați pe dinți imediat după aceea.

Vin alb

Zahărul nu este singurul aliment care poate strica dinții. Și aciditatea este la fel de nocivă. Cea pe care o conține vinul alb are un efect coroziv asupra smalțului, lăsând dinții fără protecție. Dacă bei un pahar de vin alb, gândește-te să mănânci și câteva bucățele de brânză, pentru că aceasta este bogată în proteine, calciu, fosfor și poate contra efectele acidității.

Credit foto: Flickr.com