Care este diferența dintre apa de cocos, fructul de cocos, uleiul de cocos, untul de cocos și laptele de cocos? Sunt sigure toate aceste variante pentru aceste siluetă și sănătate? În articol vei găsi răspunsul pentru fiecare dintre aceste întrebări.
Apa de cocos
Nuca de cocos conține sub coaja tare apa de cocos, un suc natural limpede cu proprietăți hidratante, bogat în săruri minerale și antioxidanți. Mulți nutriționiști consideră că apa de cocos este mai hidratantă și decât apa și este folosită inclusiv de sportivi.
Laptele de cocos
După ce apa de cocos este consumată, poți decupa miezul alb al fructului, pe care îl poți răzui și folosi în diferite feluri. Dacă încălzești pulpa cu apă, așadar o parte nucă de cocos și o parte apă, ceea ce rezultă este laptele de cocos.
Fulgii de cocos
Iar dacă vrei să pui la uscat nuca de cocos, dată în prealabil pe răzătoare, o poți folosi ca glazură pe diverse prăjituri și bombonele, mai ales din categoria specialităților raw-vegan. De asemenea, poți adăuga bucățele de fruct de cocos în cerealele cu lapte.
Untul de cocos
Miezul de nucă de cocos neamestecat cu apă, omogenizat, poate fi folosit ca unt de cocos. Poate fi întins pe pâine și mâncat dimineața sau poate fi folosit în scopuri cosmetice, de hidratare a pielii.
Uleiul de cocos
Este grăsimea extrasă din miezul nucii de cocos. Există diverse procedee de extracție, însă varianta cea mai sănătoasă este cea prin care nu se folosesc substanțe chimice, rezultând uleiul virgin de cocos. Reține și că uleiul de cocos are 92% procent de grăsimi!
Mare atenție la cantitate
Grăsimile din nuca de cocos sunt saturate și pot avea un efect discutabil asupra lipidelor din sânge și asupra aparatului cardiovascular. Aceste grăsimi trebuie consumate în cantități mici. Între uleiul de măsline, de floarea soarelui și uleiul de cocos, primele două variante sunt mai recomandate de către medicii nutriționiști.
Credit foto: Shutterstock