Când vorbim despre conserve de calitate, atunci peştele este chiar indicat pentru o alimentaţie echilibrată şi, uneori, prezintă avantaje faţă de cel aflat în stare proaspătă.

Un avantaj este că peştele în conservă își păstrează proprietăţile faţă de cel congelat care trece prin procesul de îngheţ/dezgheţ. De asemenea, uşurinţa cu care se poate găti, porţionarea şi forma pre-gătită în care se află sunt alte beneficii pe care le poate avea orice persoană care vrea să pregătească repede o mâncare gustoasă.

Cele mai sănătoase conserve sunt, se pare, cele care folosesc ulei în loc de sos, însă acest lucru nu le face pe celelalte mai puţin abordabile și nu le scade din aportul nutritiv în alimentaţie.

Peștele este necesar în alimentație

Faptul că peştele poate fi consumat şi de cei ce nu au acces la o sursă proaspătă, face din conserve soluţia cea mai bună pentru ca organismul să nu fie privat de calciu, de aminoacizi şi de Omega 3, care îi susţin funcţionalitatea.

Deşi am fi tentaţi să credem că peştele din conservă nu este sănătos, nutriţioniştii susţin că important este să ştim ce să alegem. De aceea, calitatea poate face ca alegerea unei conserve să fie mai bună decât lipsa completă a peştelui din alimentaţie.

Credit foto: Shutterstock

Vezi şi borș de pește – rețete de borș de pește din România!