Părinții sunt sfătuiți să adauge suplimente de ulei de pește omega 3 la dieta copiilor lor, astfel încât să mănânce o dietă echilibrată.

Când femeile gravide includ acest lucru în dieta lor, acestea nu numai că împiedică orice defecte congenitale, ci ajută și dezvoltarea creierului și ochilor copilului.

Ce este uleiul de pește?

Uleiul de pește este o formă de acizi grași care sunt extrași din țesuturile de pește.

Acesta este depozitul de acizi grași omega-3, mai bine cunoscut sub numele de EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic).

Spanacul la copii – de ce este recomandat plus rețete rapide și gustoase cu spanac

Ce beneficii are uleiul de pește pentru copii

Uleiul de pește poate fi consumat prin consumul de pește sau sub formă de capsule, tablete sau alte suplimente.

Unii pești care au rezerve bune de acizi grași omega-3 includ tonul, somonul, heringul, macrou și ficatul de cod.

Semnificația suplimentelor de ulei de pește pentru copii

Conform studiilor făcute de medici cu privire la cele mai sănătoase diete pentru copii, s-a constatat că cantități suficiente de legume și fructe proaspete,  proteine ​​și grăsimi ar fi cele mai bune.

În timp ce proteinele ar ajuta la creșterea și repararea țesuturilor, grăsimile ar ajuta la funcționarea normală a inimii și a nervilor.

Din cele de mai sus, s-a dedus că peștele a fost răspunsul la o sursă de proteine ​​și la o grăsime omega-3.

Cu toate acestea, părinții se confruntă adesea cu problema forțării copiilor lor să mănânce alimente pe care nu le plac în mod deosebit, peștele fiind unul dintre ele.

Pentru acești copii, este ușor să ia suplimente de ulei de pește în formă de pastile în loc de alimentele pe care le găsesc gustoase.

Omega-3 este important chiar din momentul în care un făt se dezvoltă în pântecele mamei sale.

Să aruncăm o privire asupra unora dintre beneficiile acestor elemente nutritive:

Creșterea și dezvoltarea psihologică

Conform anumitor studii, acei sugari care au fost hrăniți cu formule îmbogățite cu DHA de acid gras omega-3 au prezentat o îmbunătățire remarcabilă a atenției.

S-a mai constatat și o îmbunătățire a inteligenței generale, coordonării ochilor și a abilităților sociale.

Astmul

Studiile confirmă faptul că copiii mamelor care au consumat ulei de pește în timpul sarcinii sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta astm bronșic.

Migrena la adolescenți. 5 posibile cazuri pentru care apare

Dezvoltarea creierului

Când se adaugă omega-3 la formulele pentru copii, stimulează creșterea creierului la copiii prematuri.

Beneficiile suplimentelor de ulei de pește pentru copii mici

După cum probabil știți, uleiul de pește este derivat din țesuturi de pește uleios, cum ar fi ton, somon, sardine, pește-spadă, macrou și halibut.

Copiii normali nu trebuie să ia suplimente de ulei de pește, ci să mănânce câteva porții de pește proaspăt pe săptămână.

Dacă un copil este diagnosticat cu tulburare de spectru de autism sau tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), aceste suplimente îi fac bine.

Creierul și vederea creierului se pot dezvolta bine dacă grăsimile esențiale sau suplimentele de ulei de pește fac parte din dieta zilnică.

Aceste suplimente sunt cunoscute pentru a îmbunătăți coordonarea, concentrarea, memoria, inteligența și condițiile alergice cum ar fi eczemele și astmul.

Ce beneficii are laptele cu turmeric pentru sănătatea copilului

Beneficiile suplimentelor de ulei de pește la copii

Necunoscută pentru mulți părinți și adulți sunt numeroasele beneficii ale suplimentelor de ulei de pește pentru copii. Iată principalul dintre ei:

Dezvoltarea creierului

DHA , un acid gras omega-3, și suplimentele de somon și ulei de pește sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului copiilor.

Dezvoltarea creierului pentru copii poate fi îmbunătățită în continuare dacă mama însărcinată le hrănește cu lapte matern îmbogățit cu DHA.

Potrivit studiilor, copiii alăptați au IQ-uri mai mari, învață abilități motorii mai devreme, se confruntă cu mai puține probleme emoționale și comportamentale.

Ei și au un risc redus de probleme neurologice în viața ulterioară.

Autismul

Când copiii cu autism și sindromul Asperger au primit suplimente de ulei de pește, aceasta a dus la îmbunătățirea limbajului și abilităților de învățare.

9 remedii eficiente pentru copilul cu autism

Deficitul de atenție/tulburarea de hiperactivitate

Studiile clinice au demonstrat că copiii cu nivel scăzut de DHA și EPA au avut mai multe simptome ADHD.

De asemenea, au prezentat probleme cum ar fi lipsa de concentrare, probleme de învățare și tulburări de somn.

O cură de omega 3 poate reduce simptomele de deficit de atenție/hiperactivitate, căci ajută la creșterea procesului de învățare și la concentrarea la școală.

Imunitate

Copiii beneficiază de imunitate prin diferite substanțe nutritive, și anume EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acidul docosahexaenoic).

Dieta mamei este principala sursă a acestor substanțe nutritive, dar pe măsură ce copiii cresc, pot folosi suplimente de omega-3.

Pentru copiii cu vârsta peste 1 an, comprimatele masticabile sau capsulele de suplimente de ulei de pește vor contribui la îmbunătățirea imunității acestora.

Trebuie luată în considerare alegerea numai a comprimatelor fără mercur.

Printre suplimentele de ulei de pește, uleiul de ficat de cod are un procent foarte ridicat de vitaminele A și D.

Dacă copilului i se administrează acest supliment, acesta nu va suferi de rahitism și infecții comune.

De asemenea, ajută la stabilirea membranelor celulare sănătoase care ajută la prevenirea inflamației, rezistă la atacurile agenților patogeni și toxinelor.

O doză conservatoare pentru copii este o linguriță de ulei de ficat de cod pentru fiecare 23 kg de greutate corporală.

Copilul are o respirație urât mirositoare? 11 remedii naturiste la îndemână

Inflamația și infecția

Suplimentele de ulei de pește conțin vitamina E ce joacă un rol steril în menținerea nivelurilor optime de acid gras după absorbția în celule.

Datorită capacităților antiinflamatoare ale vitaminei E și rezistenței la infecții,  o doză obișnuită de 100 mg pentru copii sub doi ani este suficientă.

Cantitatea de 200 mg pentru copiii de 3 ani până la 12 ani este cea recomandată.

Vedere, oase puternice și dinți sănătoși

Vitamina A conținută în suplimente de ulei de pește ajută la buna funcționare a membranei mucoase și la creșterea și repararea țesuturilor corporale.

De asemenea, ajută la o digestie bună a proteinelor. De asemenea, ajută la o vedere bună, oase puternice, dinți și un bun sistem imunitar.

Alte beneficii pe care copiii le pot beneficia, luând în mod regulat suplimente de ulei de pește includ:

-pierderea în greutate

– note mai bune la școală

– reducerea alergiilor

– reducerea riscului de schizofrenie

– îmbunătățirea abilităților de scriere

– reducerea stresului și tratarea dislexiei și dispraxiei.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto