Și cum puțini mai avem timp să o facem acasă, recipientul de maioneză e mai veșnic la frigider. Dar știi câți aditivi conține acest produs? Sigur, probabil știi că nu e cea mai sănătoasă alegere, dar câte produse naturale au mai rămas pe rafturile magazinelor?
O idee bună ar fi însă să-ți faci un obicei din a citi etichetele, astfel încât să alegi răul cel mai mic. Un studiu Infocons pe 21 de tipuri de maioneză care se găsesc pe piața din România a relevat, negru pe alb, produsele cu cei mai mulți aditivi alimentari. Au fost puse sub lupă tipuri de maioneză de la 5 producători / furnizori / distribuitori, respectiv Polimark Food SRL, Mega Image SRL, Dr Oetker RO SRL, Marathon Distribution Group SRL, Unilever South Central Europe SA.
Iată tipurile de maioneză cu cele mai multe E-uri:
Olympia Sos maioneza cu usturoi 480g – 8 E-uri
Polimark Maioneza de casa la borcan 240ml – 8 E-uri
Remia Maioneza 50% grasime 500ml – 7 E-uri
365 Sos maioneza top down 480g – 7 E-uri
Hellmann’s Maioneza light 420ml – 7 E-uri
Remia Maioneza 0.8 600ml – 5 E-uri
Inedit Sos de maioneza vegetala din soia 200 – 5 E-uri
Uite o variantă de maioneza de post cu cartofi!
Vezi și Mănânci brânză topită sau E-uri? Uite câți aditivi conține brânza topită
Citește și:
- Adelina Pestrițu, criticată de fani! Uite cum a reacționat vedeta!
- Cât câștigă Emmanuel Macron și soția? Salariul, ca salariul. Din altă parte vin banii!
Iată și cum faci cea mai bună maioneza de casa