Află mai jos câte calorii au gutuile și care sunt beneficiile acestor fructe pentru sănătatea și frumusețea ta!

Câte calorii au gutuile și cât de bine fac sănătății tale

Dacă vrei să slăbești și nu știi ce fructe sunt indicate, află că gutuile pot fi consumate fără grija caloriilor. O gutuie de aproximativ 90 de grame conține doar 50 de calorii și urme aproape insesizabile de grăsimi saturate, sodiu și colesterol, ceea ce o transformă într-un fruct ideal în regimul de slăbire.

Gutuile sunt bogate în vitamina C, dar acest lucru este valabil doar dacă fructele sunt consumate crude, nu gătite. Vitamina C are efect antiinflamator și este recomandată adesea ca supliment pentru întărirea sistemului imunitar. De asemenea, aceste fructe solare conțin cantități mari de carbohidrați și fibre, substanțe benefice în special dacă suferi de diabet de tip 2.

Conținutul mare de antioxidanți din gutui, precum pectina, îmbunătățește digestia și reglează nivelul zahărului din sânge. Datorită potasiului, gutuile sunt indicate și pentru menținerea sănătății inimii. Consumul regulat de gutui reduce nivelul de colesterol LDL.

Vezi cum poti folosi acest fruct intr-o delicioasa mancare de gutui.

Gutuile sunt și remedii eficiente pentru grețurile matinale specifice în timpul sarcinii. Amestecate cu puțină miere, gutuile ameliorează diareea, constipația și colita. Siropul de gutui în special ar putea fi benefic în cazul persoanelor care suferă de hemoroizi, iar semințele de gutui fierte, din care se prepară un gel, ajută la eliminarea inflamațiilor de la nivelul gâtului, ameliorând tusea. Uleiul din semințe de gutui ar putea accelera regenerarea ficatului, iar sucul de gutui este indicat mai ales în tratamentul anemiei, astmului sau afecțiunilor respiratorii, fiind de ajutor și în cazul pacienților cu tuberculoză sau insuficiență hepatică.

Beneficiile gutuilor pentru piele

Măștile de față sau produsele cosmetice pe bază de gutui previn uscăciunea exagerată a pielii, datorită numeroșilor antioxidanți conținuți, care luptă cu radicalii liberi din atmosferă. Ridurile și liniile fine sunt ținute la distanță cu ajutorul gutuilor, iar vitamina C care se găsește din abundență în aceste fructe ajută la luminozitatea tenului. De asemenea, substanțele nutritive din gutui au proprietăți cicatrizante, ameliorând semnele lăsate de acnee sau petele cauzate de vârstă.