Un studiu Infocons, în care au fost puse sub lupă 13 tipuri de halva provenind de la 4 producători / furnizori / distribuitori (Mega Image SRL, Darinne Distribution SRL, Melaz Trading Company SRL, Bio Logistic & Distribution Partner SRL.) a arătat că acestea conțin între 0 și 3 E-uri.
Concret, dintre tipurile de halva analizate, cele mai populare de pe piața din România, 61% nu conțineau deloc E-uri, 31% aveau un E, iar 8% câte 3 E-uri. Practic, singurul tip de halva cu 3 tipuri de aditivi alimentari este Darinne Halva fara zahar, cu indulcitori 454g.
Până 600 de kcal la 100 gr
Un minus în cazul acestui produs e faptul că mai puțin de jumătate dintre tipurile de halva studiate au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot întâlni în compoziție.
În schimb, în cazul fiecărui produs se menționa pe etichetă valoarea energetică – între 539 – 600 kcal/100 gr.
Citește și: