Când dorești să pierzi câteva kilograme, bineînțeles că alimentația de calitate este esențială. Produsele naturale și proaspete, ca legumele și fructele, mai ales de sezon, alături de proteine de calitate este bine să nu lipsească  din meniul tău. Doar că uneori, acul cântarului parcă se încăpățânează să mai dea înapoi. Intri în panică și nu știi ce să mai faci.

Psihologul și instructorul internațional de fitness Iulia Oroviceanu consideră că ”pentru a avea succes în realizarea obiectivelor pe care ți le propui, în lupta cu greutatea și în orice dorință pe care o ai, este bine în primul rând să faci pace cu tine. Exact așa cum ești acum! Este un proces care necesită iubire față de propria persoană, dar și asumare și responsabilitate. Nu te amăgi că vei găsi soluția în exterior. Puterea principală vine din interiorul tău, deoarece efortul și munca sunt ale tale, iar din exterior poți primi un ajutor suplimentar pentru acțiunile tale.

Trucuri mici cu efecte mari

Corecteazăți gândirea, informează-te din surse de calitate și viața ta se va îmbunătăți semnificativ pe toate planurile. Pași mici cu efecte mari?

  • Când ești furioasă sau stresată elimină tensiunea din corp, încearcă să te relaxezi și abia apoi așază-te la masă.
  • În timpul mesei nu te grăbi și mestecă alimentele cu răbdare.
  • Elimină-ți din minte ideile greșite de stagnare, de îngrășare și începe să te bucuri deja de noua imagine, îmbunătățită, pe care urmează să o ai.
  • Vizualizează felul în care dorești să arăți, ținând cont de limite realizabile.
  • Practică exerciții de relaxare, de meditație, ori de câte ori ai ocazia sau crează-ți ocazia!
  • Bea în fiecare dimineață pe stomacul gol o cană cu apă caldă cu lămâie, pentru a elimina din toxinele din organism.

Ținând cont de aceste sfaturi, alături de alegerea unei diete sănătoase, cu porții mici la fiecare masă, și având o hidratare corectă vei ajunge la un bun echilibru. Pentru a urma metoda cea mai indicată fă-ți un set de analize și solicită o dietă personalizată medicului specialist.

Iulia Oroviceanu

Iulia Oroviceanu

Când pierdem relația cu noi înșine se întâmplă multe lucruri stranii, ca și cum altcineva ar acționa din interiorul nostru și noi nu putem face nimic. Când suntem furioși sau triști ne refugiem în mâncare în loc să ne clarificăm starea. Când ducem lipsă de iubire (față de propia persoană de multe ori) apelăm la situația de salvare cu efect imediat, mâncând ceva dulce. Sau când corpul nostru cere odihnă, noi îl ținem în mișcare. Astfel, organismul nostru își pierde în timp din capacitatea de autoreglare și scade și inteligența emoțională. Iar corpul intră în repaos până când primește semnalele corecte, ascultând răspunsul dat din interior.”

Iulia Roxana Oroviceanu, Terapeut, psiholog si instructor internațional de fitness, www.goodlifecenter.ro

 

Credit foto: Flickr.com