Berea nu îngrașă! Acesta este verdictul dat de nutriționiști care pun accentul pe un aspect foarte important pentru a ne bucura din plin de posibilele beneficii nutriționale ale acestei băuturi-aliment: moderația.

Anumite substanțe derivate din hamei ar putea contribui la prevenirea obezității, îmbunătățind metabolismului lipidelor și controlând depunerea excesivă a grăsimii pe vasele de sânge.
Din punct de vedere al aportului caloric, berea are un conținut mic de calorii, iar dacă este consumată cu moderație nu îngrașă: “350 de ml de bere conțin 150 de calorii, 13 g de carbohidrați, 1.5 g de proteine, 0 g de grăsimi și 5% alcool. Berea poate face parte dintr-un stil de viață sănătos datorită în special conținutului său de peste 90% apă și a unui aport de vitamine importante pentru starea de bine a organismului, vitaminele B2 şi B6, alături de sodiu”, afirmă dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Parte dintr-un stil de viață sănătos

Odată cu anotimpul cald, preocuparea pentru menținerea siluetei se accentuează. Iar printre băuturile supuse testului caloriilor se află și berea. Doctorul Corina Zugravu spune că: ”Cercetările recente susțin că berea nu îngrașă. Consumată în cantități moderate și asociată unei alimentații echilibrate alături de exercițiul fizic, berea poate face indiscutabil parte dintr-un stil de viață sănătos”, declară medicul.

Berea în dietele de slăbit

Fabricată exclusiv din ingrediente naturale (apă, cereale și hamei), berea aduce organismului un aport de minerale, de vitamine și de antioxidanți esențiali. În plus, nu conţine colesterol, iar cantitatea de zaharuri este scăzută.

Credit foto: Shutterstock