Apa este cea mai importantă

Este responsabilă cu hidratarea. De asemenea, apa ajută la slăbit când o preferi în locul sucurilor carbogazoase sau al altor băuturi cu un conţinut mare de calorii. Apa nu are grăsimi sau calorii, ajută la reducerea apetitului şi îţi poate da mai multă energie. Când esti deshidratată, acest lucru se poate manifesta prin oboseală sau ameţeală. În plus, apa ajută sistemul digestiv să digere corespunzător mâncarea şi este metoda naturală de detoxifiere a organismului.

Limonada cu mentă

Dintre toate băuturile consumate în anotimpul cald, aproape că niciuna nu este la fel de răcoritoare ca limonada cu frunze proaspete de mentă. Acest suc natural hidratează şi este foarte bun la gust, deoarece combină aroma mentolată cu gustul acrişor de lămâie, peste care se poate adăuga și puţină miere. Dacă preferi varianta dulce, încearcă să nu depăşeşti 500 ml de limonadă pe zi.

Sucul de fructe
Sucurile naturale din fructe proaspete sunt o sursă foarte bună de vitamine. Este indicat ca în fiecare anotimp să te axezi pe cele de sezon, aşa că în această vară bucură-te de gustul lor, fie că este de vorba de căpşune, cireşe, vişine, zmeură, piersici sau caise. Le poţi tăia şi le poţi pune în blender, pentru a obţine un fresh sănătos şi consistent. În aceeaşi măsură sunt indicate sucurile natural din portocale şi grepfrut. Cea mai bună perioadă a zilei pentru consumul fructelor este dimineaţa, iar doza zilnică recomandată este de 250 ml.

Ceaiul este sănătos şi răcoritor

Fie că îţi place ceaiul din fructe sau lăudatul ceai verde, cunoscut pentru efectele diuretice, antioxidante şi pentru conţinutul crescut de vitamine, alegerea ta va fi una bună. Ceaiul îţi curăţă organismul, nu îngraşă, iar în zilele caniculare, chiar este recomandat consumul unei căni cu ceai cald. După numai câteva minute vei simţi efectul răcoritor care poate dura şi până la o jumătate de oră. Ceaiul de fructe poate fi băut în orice perioadă a zilei, iar cel negru şi verde este bine să fie consumat dimineaţa.

Laptele e hrănitor şi protejează oasele
Un aliment foarte sănătos este laptele, deoarece conţine proteine, zinc, vitamine din complexul B, dar şi de calciu. Acesta din urmă păstrează oasele puternice şi, din concluziile specialiştilor în nutriţie, ajută la pierderea kilogramelor nedorite. Potrivit acestora, consumul zilnic a aproximativ 400- 500 ml de lapte, cu un conţinut scăzut de grăsime, favorizează pierderea kilogramelor într-un mod sănătos. În plus, în zilele caniculare, un pahar de lapte rece poate fi delicios.

Credit foto: Flickr.com