Bucătăria indiană este apreciată în întreaga lume pentru condimentele aromate, multe dintre acestea fiind medicamente naturiste pentru organism.
De la infecții la inflamații, precum și depresia și chiar cancerul, acest elixir al sănătății cu turmeric și șofran are proprietăți de vindecare.
Băutura indiană cu turmeric și șofran poate fi consumată în orice anotimp, pentru un organism mai puternic.
Turmeric și șofran beneficii
Este unul dintre cele mai puternice suplimente nutritive.
Curcumina din compoziție are un puternic caracter anti-inflamator, îmbunătățește funcționarea creierului, hrănește neutrofilele.
Turmericul crește nivelul de antioxidanți din organism, ceea ce reduce șansele apariției cancerului.
Boli precum Parkinson, Alzheimer, daunele unui accident vascular cerebral pot fi tratate, ameliorate simptomele, cu anumite doze de turmeric.
Curcumina este neuroprotectivă și traversează bariera hemato-encefalică pentru regenerarea celulelor stem ale creierului.
Șofranul
Este considerat un posibil tratament pentru Alzheimer, depresie, sindromul premenstrual și disconfortul menstrual.
Bogat în potasiu, șofranul poate repara și produce celule, crescând numărul celulelor roșii.
Mai conține un nivel ridicat de serotonină ce ajută la îmbunătățirea dispoziției, suprimă apetitul, fiind de ajutor și în curele de slăbire.
Șofranul are beneficii și asupra pielii, ajutând ca aceasta să fie mai fină, mai puțin predispusă la acnee și coșuri.
Bogat în calciu, fier, magneziu și vitamina C, șofranul poate fi folosit ca supliment pentru o sănătate bună.
Băutura indiană cu turmeric și șofran – cum se prepară
– 1 cană lapte de caju
– 1 linguriță pudră turmeric
– 1-2 lingurițe miere naturală sau zahăr de cocos
– 1/2 linguriță de pudră de scorțișoară
– 2 semințe verzi de cardamon
– 8- 10 fire de șofran
– 2 linguri de fistic pentru decor
Se amestecă toate ingredientele într-un blender. Se servește cald sau rece cu extra fistic sau șofran pentru decor.
Această rețetă îți oferă necesarul zilnic de vitamine și nutrienți.
Laptele raw
În India, este o tradiție folosirea laptelui raw de generații.
Laptele pasteurizat este tipul de lapte care care-l consumăm în mod frecvent, dar procesul de încălzire îi poate distruge nutrienții și enzimele care care avem nevoie.
Laptele raw poate fi puțin mai scump și nu-l găsești chiar la orice magazin.
În rețeta de mai sus în locul laptelui de caju puteți folosi laptele de migdale, de cânepă, orez, soia sau cocos.
Toate aceste variante sunt mult mai sănătoase și naturale față de cele obișnuite.
Scorțișoara reduce nivelul de zahăr din sânge și riscul unei boli de inimă, a infarctului, a unui accident cerebral vascular, întărește sistemul imunitar, anti-bacteriană, anti-fungică.
Cardamonul, asemenea ghimbirului, poate reduce din problemele digestive și elimină deșeurile din rinichi.
Dacă suferi de reflux acid, balonare, amețeală, indigestie, cardamonul te poate ajuta să ameliorezi aceste simptome ale unei digestii slabe.