Dacă îți dorești ca zâmbetul perfect pe care l-ai obținut in urma procesului de albire să aibă o durată îndelungată, trebuie să știi că tratamentul în sine nu este suficient, iar îngrijirea post-albire reprezintă cheia succesului pentru dinți albi și strălucitori.

Consumă zilnic mere și morcovi

O soluție naturală și simplă este consumul de fructe cu pulpă tare. Merele și morcovii au cel mai bun efect, deoarece curăță dinții, iar acidul pe care îl conțin, în cantitate moderată, poate albi în mod natural dinții.

Lactate și brânzeturi

Iaurturile, lactatele și brânzeturile sunt alimente hrănitoare care fiind deschise la nuanță nu pun în pericol culoarea proaspăt dobândită. Mănâncă-le cu încredere.

Carnea albă

Fie că e vorba de friptură de pui sau de curcat ori de pește, carnea albă este o sursă foarte bună de proteine, care nu pune în pericol silueta și este benefică și menținerii dinților albi.

Suc de portocale, dar băut cu paiul

De asemenea, se recomandă consumul sucului de portocale utilizând paiul, deoarece aciditatea poate dăuna smalțului dintelui, proaspăt supus tratamentului cu peroxid de hidrogen.

Grijă la cafea și vin roșu

Vinul roșu și cafeaua pot reduce de asemenea rata de succes a tratamentului de albire, cauza fiind acțiunea agenților cromogenici care sunt conținuți de aceste alimente.

Ceaiul negru este contrindicat

Deși este considerată o băutură sănătoasă, stomatologii susțin că ceaiul, în special cel negru, poate provoca mai multe pete chiar și decât cafeaua.

Fără fructe de pădure sau sfeclă în primele 7 zile!

Asemenea unei coli de hârtie, dantura proaspăt albită absoarbe coloranții mult mai ușor decât atunci când dentina nu e expusă agenților înălbitori. Evită în prima săptămână legumele și fructele care pot păta smalțul dinților: cireșe, fructe de pădure, sfeclă roșie, căpșune. De asemenea, sosurile colorate, ca cele de tomate, sunt și ele dăunătoare nuanței. Spală-ți dintii imediat după masă pentru a reduce efectul. În plus, alimentele se servesc la temperatura camerei, pentru că după tratamentul de albire sensibilitatea dentară crește.” (Medic stomatolog Andra Custura, clinica Andra Smile)

Credit foto: arhiva personală

Dr. Andra Custura

Credit foto: Shutterstock