Alimente care conțin grăsimi sănătoase. Peștele gras

Printre peștii care conțin grăsimi sănătoase se numără somonul, macroul, heringul, păstrăvul, sardinele și tonul. Sunt o sursă bună de acizi grași Omega 3. De aceea, contribuie la menținerea sănătății inimii. În plus, protejează creierul și previn bolile degenerative și îmbătrânirea prematură. American Heart Association recomnandă să consumăm două porții de pește gras pe săptămână. Nu ar fi bine să fie preparat prin prăjire. Preferă-l la cuptor sau grătar.

Alimente care conțin grăsimi sănătoase. Fructele cu coajă tare

Alunele, nucile, nucile pecan, caju, migdalele etc. conțin grăsimi sănătoase. De aceea, protejează sănătatea inimii. Totuși, nu trebuie consumate în exces. Poți servi în jur de maximum 30 g pe zi.

Alimente care conțin grăsimi sănătoase. Uleiul de măsline

Poți găti cu el sau să-l folosești la salate. Conține grăsimi sănătoase. Oricum, chiar și acestea trebuie consumate cu măsură. Așa că ar fi bine să folosești în mâncăruri mai puțin ulei decât e menționat în rețetă.

8 alimente care ard grăsimile

Alimente care conțin grăsimi sănătoase. Legumele

Chiar și unele legume conțin acizi grași omega 3. Acestea pot fi consumate în cantități mai mari fără probleme. Specialiștii recomandă două-trei de legume căni pe zi. Cele care conțin grăsimi sănătoase sunt spanacul, varza, varza de Brussels și alte legume cu frunze verzi. Totuși, nu te poți baza doar pe ele, ci ar trebui să consumi, din când în când, și pește.

Alimente care conțin grăsimi sănătoase. Ouăle

Ouăle sunt o sursă importantă de proteine și de grăsimi. Un ou fiert conține mai puțin de 5 grame de grăsimi, dintre care cea mai mare parte sunt grăsimi sănătoase. Există în comerț ouă care sunt îmbunătățite cu acizi grași Omega 3. Acest lucru este specificat pe ambalaj.

Citește și ALIMENTELE care te scapă de GRĂSIMEA de pe ABDOMEN în 2 SĂPTĂMÂNI

Sursa foto: 123rf.com