Spanacul
Spanacul este bogat în antioxidanţi, mai ales dacă e consumat în salată sau gătit la aburi. Conţine multă vitamina A, vitaminele B9, C, E şi K, magneziu, dar şi luteină, un antioxidant foarte important. Să nu uităm nici de acidul folic, care ajută organismul să regenereze celulele şi să fie reduse semnificativ zonele cu celulită.
Prazul şi ceapa
Atât prazul cât şi ceapa te ajută să nu reţii apă, sporind eliminarea toxinelor şi topirea celulitei. Totodată, ceapa reglează glicemia şi aduce un plus în sănătate.
Varza
Tradiţionala varză reglează metabolismul zaharurilor şi datorită fibrelor ţine în frâu pofta de mâncare. Nu sunt de neglijat nici vitamina C, magneziul, fierul, calciul, iodul şi zincul pe care le conţine.
Ţelina
Această legumă are proprietaţi diuretice, digestive şi laxative. Este bogată în vitamina C şi substanţe active, ce reduc nivelul colesterolului rău, întărind în acelaşi timp sistemul imunitar. Ţelina activează metabolismul grăsimilor, iar uleiurile esenţiale şi hormonii vegetali continuţi sunt benefici în lupta contra celulitei.
Pătrunjelul
Este diuretic, detoxifiant, laxativ şi stabilizează apetitul. Foarte important este că are acţiune anticelulitică, diminuând cantitatea de grăsimi din organism.
Morcovul
Bogat în beta-caroten, fibre dietetice, antioxidanţi şi minerale, morcovul ajută organismul în lupta cu celulele adipoase. Mai conţine potasiu, vitamina C, B6, acid folic, dar şi magneziu.
Ardeiul gras
Deşi în lupta cu celulita au efecte bune ardeii graşi de toate culorile, cel mai potrivit este cel roşu. Motivul? Pentru că este mai bogat în vitamine, nutrienţi şi conţine, licopenul, un puternic atioxidant conţinut şi de roşie.
Ardeiul iute
Ardeiul iute are proprietăţi diuretice, tonifiante şi antiinfecţioase. Reuşeşte să modereze apetitul şi limitează depunerile de grăsime, deoarece elimină o parte dintre zaharuri şi grăsimi înainte ca acestea să fie asimilate de organism.
Roşia
Bogate în antioxidanţi, roşiile ajută corpul să dizolve grăsimea. Licopenul protejează celulele de distrugere prin oxidare, previne bolile de inimă şi chiar cancerul. Este foartre important să fie consumate roşiile netratate chimic, pentru că au mult mai mult licopen decât celelalte.
Ananasul
Exoticul ananas conţine bromelaină (amestec de proteine care sunt implicate în procesul de digestie), care curăţă ţesuturile şi diminuează retenţia de apă în organism. Un alt avantaj este că mai conţine lipide complexe, necesare organismului pentru digestia grăsimilor. E dulce, e gustos… poţi să-l consumi ca desert, ca o gustare, în orice împrejurare!
Bea apă şi ceai verde
Hidratarea este primul pas în eliminarea celuliei. Ceaiul verde, preparat din frunzele arborelui de ceai, limitează absorbţia lipidelor şi a glucidelor, fiind un ajutor de bază în controlul colesterolului. Poţi bea un ceai verde dimineaţa, preparat cu câteva picături de suc natural de lămâie. Iar în restul zilei, exceptând o ceaşcă de cafea, care are şi ea efecte antioxidante, consumă apă plată. Este indicat să bei constant apă şi să suplimentezi aportul daca te expui căldurii sau faci excerciţii fizice, mai ales în perioda caldă a anului.
Credit foto: Flickr.com