Varza Kale are o aroma dulce și ușor înțepătoare, cu o savoare astringentă datorită conținutului mare de fier. Diferitele tipuri de varză Kale au și gusturi diverse: Kale roșie este indicată pentru salate, pentru un gust fin, Kale creață are un gust înțepător, pe când Kale palmier are un gust dulceag.

Folosită în salate, supe, la abur

Un aliment foarte versatil, varza Kale poate fi folosită în salate, ca un înlocuitor la salata verde sau poate fi adaugată în supe, pentru un plus de savoare. De asemenea, poate fi preparată la abur, iar în 5 minute este gata, folosind un cuptor cu abur sau o plită cu inducție. Aburul păstrează savoarea preparatului și ii menține toți nutrienții.

Rezistă la îngheț

Cunoscută și sub denumirea de borecole sau varza țăranului, vara Kale a fost cultivată de mai bine de 2000 de ani. De-a lungul timpului, a fost consumată la scară largă, în special în Europa, datorită rezistenței sale la îngheț și datorită faptului că aceste culturi pot fi recoltate târziu, la final de an. Numele său provine din cuvântul „kāle” de origine daneză, suedeză și norvegiană, din cuvântul de origine germană „Khal” și din cuvântul de origine scoțiană-galeză „càl” sau „kall”. Culorile frunzelor verzei Kale alternează între verde luminos și întunecat, până la verde violet sau verde maro. Precum broccoli, conopida sau salata verde, varza Kale este descendenta verzei sălbatice.

Cum se alege?

Varza Kale proaspătă este fermă, tare, colorată într-un verde intens, fără semne de îngălbenire. Frunzele mai mici sunt mai fine și au un gust dulceag.

Cum se depozitează?

Durata de depozitare este de 5 zile, în frigider. Cu cât este ținută mai mult în frigider, cu atât devine mai înțepătoare la gust. Nu se spală înainte de depozitare pentru că se deteriorează mai repede.

Cum se prepară?

Este important ca varza Kale să fie scufundată în apă rece pentru a înlătura toate impuritățile. Se taie frunzele și tulpinile în bucăți mici pentru o preparare rapidă.

Ingredientul secret al lunii august

În luna august, varza Kale este ingredientul secret al unei cunoscute platforme online, care împărtășește sfaturi strânse în colaborare cu chefi de top și cu bloggeri culinari. Scopul este de a te ajuta să realizezi la tine acasă diferite feluri de mâncare la standardele unui restaurant.

Credit foto: Shutterstock