Citește și: 7 alimente pentru întărirea rădăcinii părului

1.Merele – în Europa, testele asupra merelor importate au evidențiat că acestea conțin, în medie 20 de pesticide.
2. Căpșunile
3. Strugurii
4. Țelina (partea de deasupra solului)
5. Piersicile
6. Spanacul
7. Ardeiul gras
8. Nectarinele
9. Castraveții
10. Roșiile cherry
11. Mazărea crudă
12. Cartofii (9 pesticide)

De ce sunt periculoase?

Studiile Asociației Americane privind Siguranța Alimentelor au evidențiat efectele devastatoare ale pesticidelor după un consum îndelungat al produselor ”tratate„. Pesticidele sintetice duc la degradarea celulor creierului și a sistemului nervos, afectează bună funcționare a hormonilor și contribuie la apriția tumorilor. La copii, expunerea la pesticide duce la probleme neurologice serioase, deficiențe de atenție și întârzie dezvoltarea psihică și fizică.

 

Avocado e cu adevărat un fruct curat

Cum era și firesc, specialiștii francezi au realizat și un top al produselor a căror calitate este afectată mai puțin de folosirea pesticidelor. Conform rezultatelor testelor, fructele și legumele enumerate mai jos conțin maxim două pesticide. Unele țări exportatoare- deși foarte puține la număr- nu folosesc niciun pesticid pentru avocado, ananas sau sparanghel)

  1. Avocado
    2. Porumbul dulce
    3.Ananasul
    4. Varza
    5. Mazarea congelată
    6. Ceapa
    7. Sparanghelul
    8. Mango
    9. Papaya
    10.Kiwi
    11. Vinete
    12. Grepfruit
    13. Pepenii galbeni
    14. Conopidă
    15. Cartofii dulci

Citește și: