Frunze de spanac – Spanacul este bogat în antioxidanţi, mai ales dacă e consumat în salată sau gătit la aburi. Conţine vitamina A, vitaminele B9, C, E şi K, magneziu, dar şi luteină, un antioxidant important. Să nu uităm nici de acidul folic, care ajută la regenerarea celulelor şi la reducerea zonelor cu celulită.

Varza – Reglează metabolismul zaharurilor şi ţine în frâu pofta de mâncare datorită fibrelor pe care le conține. De asemenea, varza conține vitamina C, magneziu, fier, calciu, iod şi zinc.

Pătrunjelul – Este diuretic, detoxifiant, laxativ şi reglează apetitul. Foarte important este că are acţiune anticelulitică, diminuând cantitatea de grăsimi din organism.

Prazul şi/sau ceapa – Sporesc eliminarea toxinelor şi topirea celulitei. Totodată, ceapa reglează nivelul de glicemie din organism.

Morcovul – Bogat în beta-caroten, fibre dietetice, antioxidanţi şi minerale, morcovul ajută organismul în lupta cu celulele adipoase. Mai conţine potasiu, vitamina C, B6, acid folic, dar şi magneziu.

Ţelina – Această legumă are proprietaţi diuretice, digestive şi laxative. Este bogată în vitamina C şi substanţe active ce reduc nivelul colesterolului rău, întărind și sistemul imunitar. Ţelina activează metabolismul grăsimilor, iar uleiurile esenţiale şi hormonii vegetali continuţi sunt benefici în lupta contra celulitei.

Ardeiul gras – Deși în lupta cu celulita au efecte bune ardeii grași de toate culorile, cel mai potrivit este cel roșu. Motivul? Pentru că este mai bogat în vitamine, nutrienți și conține licopen, un puternic antioxidant conținut și de roșie.  

Roşiile – Bogate în antioxidanţi, roşiile ajută corpul să dizolve grăsimea. Licopenul protejează celulele și previne bolile de inimă. Este important ca roșiile să fie consumate netratate chimic, pentru că au mai mult licopen decât celelalte.

Ardeiul iute – Are proprietăţi diuretice, tonifiante şi antiinfecţioase. Reuşeşte să limiteze depunerile de grăsime deoarece elimină o parte dintre zaharuri şi grăsimi înainte ca acestea să fie asimilate de organism.

Ananasul – Conţine bromelaină (amestec de proteine care sunt implicate în procesul de digestie), care curăţă ţesuturile şi diminuează retenţia de apă în organism. Un alt avantaj este că mai conţine lipide complexe necesare organismului pentru digestia grăsimilor. E dulce, e gustos și poate fi consumat simplu, ca o gustare.

Un plus de succes: apa şi ceaiul verde combat și ele celulita

Hidratarea este un pas esențial în eliminarea celuliei. Iar ceaiul verde limitează absorbţia lipidelor şi a glucidelor, fiind un ajutor de bază în controlul colesterolului. Poţi bea ceai verde preparat cu câteva picături de suc natural de lămâie. Iar în restul zilei consumă apă plată. Suplimentează aportul dacă te expui căldurii sau faci excerciţii fizice.

Credit foto: 123rf.com