Iată care sunt alimentele mai bogate în calorii decât ai crede și vezi în ce fel poți să le consumi fără să mai adaugi kilograme la cântar.

 

Smoothie-urile

Aceste băuturi sunt binevenite, dar sunt adevărate bombe calorice dacă nu ai grijă la cantitatea lor. Dacă îți prepari smoothie-uri din multe fructe, trebuie să ai în vedere conținutul mare de zaharuri naturale din acestea. În plus, cele pe care le cumperi gata preparate vin în cantități mari, iar un pahar echivalează cu șase porții de fructe, mult mai mult decât e recomandat pentru consumul zilnic.

Ca să eviți acest lucru, prepară-ți somoohie-ul din porții mici de fructe proaspete, în care adaugi frunze verzi și lapte vegetal neîndulcit.

alimente calorice

Unturile de nuci și semințe

Ai grijă la cantiattea de unt de arahide sau de migdale pe care o consumi. Această gustare e delicioasă, dar nu mânca mai mult de o linguriță.

 

Brânza

Fie că o consumi ca atare, într-un sandviș sau în omlete și  în alte preparate, brânza poate fi un înlocuitor pentru carne, deoarece are proteine. Măsoară două linguri de brânză rasă – aceasta e cantitatea zilncă recomandată spre consum.

 

Semințele

Semintele (de cânepă, chia etc) sunt, de asemenea, o opțiune sănătoasă în dietă, dar, dacă le adaugi peste un smoothie deja bogat caloric, te alegi cu un cocktail pe care nu-l poți arde într-o zi. Mănâncă semințele ca atare, fă-ți porții mici, în cantități sigure.

 

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră e plină de antioxidanți, esențiali pentru sănătate, dar nu trebuie să consumi mai mult de un pătrățel pe zi. Pentru un desert mai atractiv, topește o bucățică de ciocolată neagră la cuptorul cu microunde și stropește cu crema obținută o mână de fructe de pădure proaspete.

 

Cafeaua cumpărată

E ușor să scapi din vedere că și băuturile, nu numai perparatele solide pot adăuga calorii nedorite la meniul zilnic. Dacă îți plac băuturile pe bază de cafea de la marile lanțuri specializate în astfel de preparate, alege sortimente fără siropuri cu arome și frișcă. Bea cafea espresso cu lapte vegetal, neîndulcită, pe care o poți aromatiza cu nucșoară sau scorțișoară.

 

Mierea

Mierea e un zahăr natural și e mai calorică decât cel rafinat. În plus, aceasta îți deschide apetitul pentru dulce, așa că limitează la maximum consumul de miere.

 

Avocado

Calitatea acestui fruct e că îți asigură senzația de sațietate pentru mai mult timp, dar controlează cantitatea de avocado pe care o mănânci zilnic. Aceasta ar fi undeva la un sfert de avocado pe zi, adăugat în salate sau pe pâine prăjită.

Vezi si o lista cu alimente bogate in fibre!

 

 

Florin Cujbă – Fitness Expert Optimize Body Center

florin cujbă

”Atenție la pielea de pui, uleiul de măsline și la fructele uscate!”

Dressingul de salată, oleaginoasele, fructele uscate, pielea de pui, chia și uleiul de măsline sunt capcane calorice care trebuie consumate cu moderație. O lingură de dressing pentru salată are în jur de 145 de calorii. Dacă ne gândim ca o salată normală are nevoie de 3-4 linguri de dressing, ajungem la 500 extra calorii foarte ușor. Fructele uscate conțin foarte mult zahăr, așa că gândește-te de două ori înainte de a le consuma. Cu doar 10-15 sâmburi de caju ne acoperim necesarul pe întreaga zi. Pieptul de pui este una din cele mai sănătoase surse de proteine, însă puțini oameni știu că pielea conține calorii multe. Știu că este crocantă, sărată, delicioasă, dar data viitoare ar fi bine să renunți la ea. O singură lingură de chia conține în jur de 70 de calorii, așa că o mână de chia conține minim 200 de calorii. Doar două linguri de ulei conțin 230 de calorii. Cantitatea moderată este secretul.

 

Foto Shutterstock