Citește și: 5 alimente care te ajută să previi sau să tratezi bolile

 1. Nu te lăsa păcălită de prețul mic- Cașcavalul de calitate nu poate fi ieftin. Produsele ieftine pe care scrie cașcaval sunt pline de ulei de palmier, lapte praf, soia, stabilizatori, substanțe de aromatizare și conservanți.
  De aceea, una dintre primele recomandări ar fi aceea de a nu mai cumpăra cele mai ieftine produse. Cumpărați 100 g de cașcaval autentic decât 400 g de cașcaval contrafăcut.
 2. Cașcavalul în vid nu e de cea mai bună calitate- Cașcavalul în ambalaj vidat sau în folie alimentară pierde din start la calificativul de cașcaval de calitate. Străduiți-vă să procurați cașcaval tăiat pe loc dintr-o rolă sau bucată mare.
 3. Atenție la suprafața cașcavalului – Aceasta nu trebuie să aibă fisuri sau depuneri, care pot indica faptul că  produsul e foarte vechi și nu a fost ținut în condiții propice. De asemenea, poate găzdui bacterii dăunătoare.

Textura uniformă, structura echilibrată, precum și găurile simetrice sunt un indiciu că este un cașcaval autentic.

Cum recunoști cașcavalul contrafăcut. Testul feliei de cașcaval îndoite

 1. Felia de cașcaval nu crapă- Există un test care te ajută să determini calitatea produsului. Scoate cașcavalul din frigider și lasă-l să ajungă la temperatura camerei. Taie o felie și îndoai-o. Felia nu trebuie să crape. Dacă se întâmplă acest lucru, cașcavalul este contrafăcut.
 2. Nu consuma un cașcaval nisipos- Cașcavalul  care se rupe și se fărâmițează ușor nu ar trebui consumat. Acesta este făcut din ulei de palmier amestecat cu lapte praf și coloranți, conform cercetării de laborator. Acest produs poate arată foarte bine, poate avea o textură plăcută, dar calitatea este extrem de scăzută.
 3. Cașcavalul gumos trebuie aruncat- Dacă ai făcut greșeala să iei un cașcaval care se comportă ca o plastelină, e gumos, trebuie neapărat să-l arunci.
 4.  Evită cașcavalul cu ulei de palmier- Tot mai multe firme folosesc ulei d epalmier pentru a face cașcaval și mai puțin lapte sau uneori deloc. Dacă pe etichetă scrie că are în compoziție astfel de ulei, renunță să-l cumperi.
  O grăsime cu o calitate atât de slabă precum uleiul de palmier blochează vasele sangvine, dăunează digestiei și provoacă obezitate și boli cardiovasculare.

Citește și:

Sursa foto: 12rf.com