CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Carnea și culoarea ei apetisantă și roșie

Nu-i așa că nu vei prepara niciodată carnea de porc sau de vită care arată gălbuie sau vânătă? Sigur că bucățile de carne roșie din caserole sunt mult mai apetisante și arată foarte proaspete. În realitate, carnea este tratată cu monoxid de carbon pentru a căpăta și pentru a păstra mai mult timp culoarea roșie care sugerează că este proaspătă. Verifică atent perioada de valabilitate!

Orezul conține arsenic în cantități mari

Specialiștii americani au fost primii care au tras un semnal de alarmă după ce au depistat concentrații mari de arsenic în orez. Arsenicul este un metal greu, care se acumulează în plante din pesticidele folosite pentru protejarea culturilor de orez. Cele mai mici concentrații de arsenic au fost depistate în tipurile de orez venite din India și Pakistan, dar orezul produs în China, America sau Taiwan care concentrații mai mari din acest metal. Arsenicul este periculos în special pentru copiii mici, dar și în cazul adulților el poate declanșa dereglări la nivel endocrin, diabet de tip II, inflamații ale mucoasei gastrice, probleme renale și cancer. Orezul trebuie spălat în mai multe ape și apoi fiert bine într-o cantitate de trei ori mai mare de apă, care se scurge ulterior. Este singura soluție să scapi de cea mai mare parte de arsenic din boabele de orez.

Pâinea integrală sau neagră este, de cele mai multe ori, pâine albă colorată

Unii dintre noi suntem tentați să consumăm des pâine integrală sau pâine neagră pentru că avem impresia că sunt mai sănătoase și nu se depun atât de ușor ca pâinea albă și pufoasă. Citește cu mare atenție eticheta când le cumperi. De cele mai multe ori, specialitățile acestea, aflate în topul alimentelor noastre preferate, sunt de fapt pâine albă colorată mai mult sau mai puțin pentru a semăna cu pâinea din făină integrală sau neagră.

Pasta de usturoi arde pielea

Dacă pui usturoi pisat direct pe piele și îl ții câteva ore, va provoca arsuri de gradul III, mai ales la copiii mici. Acest lucru se întâmplă din cauza concentrației ridicate de alicină și acid sulfonic, care irită pielea. Nu este recomandat să tratezi acneea sau negii care îți apar pe față și pe corp cu usturoi, deoarece e posibil să rămâi cu cicatrici pe viață.

Secrete din producția alimentelor noastre preferate

Merele și secretul culorii lor uniforme

În supermarket nu vei găsi decât mere perfect rotunde, mari, frumoase, fără nicio pată și mai ales cu o culoare uniformă. Dincolo de tratamentele pe care le aplică fermierii, trebuie să mai știi că mulți dintre ei întind folii reflectorizante sub pomi, pentru a reflecta razele soarelui către partea de jos a fructelor. Astfel, merele se coc uniform și arată de nota 10 în lădițe!

Ciocolata risipește prea multă apă

Pentru a produce o tabletă de 100 g de ciocolată, se folosesc 1.700 litri de apă, pornind de la spălarea boabelor de cacao, până la apa necesară în tot procesul de producție și răcire.

Toate sucurile de portocale din comerț au arome sintetice

Nu există suc de portocale 100% natural, deoarece ar fi prea vâscos, prea amar și s-ar altera în câteva ore. Toate sucurile de portocale sunt procesate și îmbunătățite cu arome artificiale.