Citește și: S-a așezat musca o secundă pe mâncare? Aruncă alimentele!

Ascunde tentațiile – Atunci când începi să simți foame, de obicei mănânci ce-ți e la îndemână și asta nu înseamnă aproape niciodată ceva sănătos. De aceea, e bine să ai pe aproape ceva fructe proaspete, chiar pe masă, pentru a le avea tot timpul în câmpul vizual. Ascunde într-un dulăpior, într-un sertar biscuiții și alte snacksuri calorice. Tentația va dispărea cu timpul.

Redu dimensiunile– În mod normal, tendința e de a consuma 90% din cantitatea de mâncare aflată în farfurie. De aceea, cel mai bine este să mănânci din farfurii de mici dimensiuni și să înlocuiești cana cu o ceașcă. Vei ajunge în scurt timp să mănânci mai puțin.

Măsoară condimentele– Când torni ulei de măsline direct din sticlă, e foarte ușor să pui mai mult decât trebuie. Pentru a evita acest lucru, folosește un recipient de măsurare. Pentru numeroase rețete, cantitatea potrivită este o lingură.

Ai grijă să ai legume pe farfurie

Fă-ți porția în bucătărie– Adesea punem mâncarea în diverse boluri mari pe care le ducem pe masa din living. Nutriționiștii susșin că ala e mult mai simplu să ne îndopăm. Ideal este să ne pregătim porția din bucătărie și să ne lipsim de bolurile din care poți să-ți mai pui încă o porție. Comoditatea ne face să renunțăm să ne mai umplem farfuria o dată dacă bolul sau oala cu mâncare nu se află pe masă.

Umple jumătate de farfurie cu legume – Dacă legumele ocupă jumătate din porția de mâncare de pe farfurie, asta înseamnă că rămâne mai puțin loc pentru alimente hipercalorice precum paste, carne etc. Așadar e extrem de benefic pentru sănătate și pentru siluetă.

Pregătește-și gustări în porții mici – A mânca niște snacksuri direct din pungă e modul sigur de a exagera cu cantitatea. Ce trebuie să faci este să pregătești gustările în cantități mici, în boluri mici, câte o porție. Faptul de a ști cu exactitate cât poți mânca crește probabilitatea de a consuma mâncarea mai lent și astfel eviți să exagerezi.

Citește și: