Consumate proaspete, multe dintre fructe nu numai că te revitalizează, dar te şi ajută să dobândeşti silueta pe care ai visat-o. Află ce conţin ele şi cum acţionează asupra organismului.

Merele au o mare cantitate de fibre, vitamina C, vitamina B, dar și antioxidanți și fitonutrienți. Dacă mănânci mere în mod regulat vei asimila mai puţine calorii, pentru că îţi dau senzaţia de saţietate şi, în plus, reduc pofta de dulce. Tot ele, ajută la scăderea colesterolului şi previn constipaţia.

Piersicile sunt unele dintre cele mai energizante fructe, uşor de asimilat de către organism și au un conţinut ridicat de apă. De asemenea, au un bun efect laxativ, favorizând eliminarea toxinelor şi sunt foarte bune în dietele de slăbire.

Pepenele roşu este un alt fruct indicat în curele de slăbire. Are un conţinut bogat de vitamine, minerale (fier) şi fibre, este saţios și are un gust delicios. Pepenele ajută la digestie deoarece conţine peste 90 la sută apă şi diminuează pofta de dulce, pentru că are în conținut și zahăr. O dietă bazată pe consumul acestui fruct te poate ajuta să slăbeşti până la 4 kilograme într-o săptămână.

Lămâile sunt printre cele mai recomandate fructe în dietele de slăbire. Ele conţin pectină (o substanţă care încetineşte absorţia zaharurilor şi te ajută să previi senzaţia de foame), vitamina C şi limonen (un ulei cu efect benefic asupra siluetei). Un studiu al specialiştilor americani a arătat că femeile care au consumat un litru de apă plată cu lămâie, zilnic, timp de un an, au pierdut în medie 4 kg, fără vreun alt efort.

Prunele, asemeni citricelor, te ajută să-ţi ţii în frâu pofta de mâncare. De asemenea, aceste fructe au un puternic efect laxativ și curăţă şi detoxifică ficatul şi întregul sistem digestiv. Prunele sunt bogate în magneziu, sodiu, fosfor, potasiu, fibre şi fier.

Ananasul este un fruct cu un conţinut ridicat de apă şi de fibre (care ajută la prevenirea senzaţiei de foame şi în procesul de digestie) şi bromelină (o substanţă care ajută la arderea grăsimilor şi este foarte eficientă împotriva celulitei). Totuși acest fruct este indicat persoanelor care nu au probleme cu aciditatea gastrică.

Credit foto: Flickr.com.