1. Folosește ajutoarele potrivite

Electrocasnicele au fost inventate ca să ne ușureze munca și să ne salveze timp. Orice femeie care se încăpățânează să rămână în urmă cu avansul tehnologiei își neagă, deci, dreptul la mai puțin timp petrecut la cratiță. Iată care sunt instumentele care n-ar trebui să lipsească din bucătăria unei femei care știe să prioritizeze ce e important pentru ea:

  • Robotul de bucătărie. Astăzi, tehnologia în materie de roboți de bucătărie nu se compară cu cea folosită la clasicii roboți care tocau doar carnea și zarzavatul. Cu astfel de roboți performanți, ceea ce prepari acasă poate concura la calitate și aspect cu preparatele servite la restaurante cu pretenții. Ce fac ei? De toate – albuşuri pufoase (cu un volum cu 600% mai mare), frişcă perfectă, storc mai mult suc de la fructe, frământă aluatul cu forţa şi puterea corectă pentru a îţi permite să faci cea mai gustoasă pâine. Iar un alt aspect care salvează timp prețios este acela că toate accesoriile acestor roboți sunt lavabile în mașina de spălat vase.
  • Storcătorul de fructe te va ajuta să pregătești rapid în fiecare dimineață suc proaspăt și plin de nutrienți din fructe și legume, pentru ca întreaga familie să aibă parte de un mic dejun sănătos și să înceapă ziua cu un boost de energie.
  • Multicooker-ul gătește pentru tine o mulțime de preparate fără să mai fie nevoie să supraveghezi mâncarea. Poți înlocui fierberea, prăjirea, coacerea sau înăbușirea. Trebuie doar să arunci ingredientele în aparat, să seteazi timer-ul, iar apoi te poți relaxa alături de cei dragi.

  1. Planifică ce preparate vrei să pregătești pentru toată săptămâna

Ai nevoie de puțină planificare pentru mesele pe care urmează să le prepari pe parcursul mai multor zile, altfel s-ar putea să ai surprize neplăcute, cum ar fi să afli că lipsește un anumit ingredient care îți poate da peste cap rețeta. Cel mai indicat este să te gândești din weekend la tot ceea ce vrei să gătești în săptămâna următoare, pentru a nu irosi timp suplimentar la cumpărături și a începe pregătirile.

  1. Pregătește ingredientele din timp

Dacă ai un ajutor în robotul de bucătărie pentru tăierea și mărunțirea ingredientelor, ține cont că poți să îl folosești chiar și cu câteva zile înainte (din weekend), pentru a nu mai pierde timpul în ziua în care plănuiești să te apuci, efectiv, de gătit. Legumele și carnea rezistă fără probleme câteva zile în frigider. Nu te teme, își vor păstra toate proprietățile iar mâncarea va fi la fel de delicioasă.

  1. Nu te teme să cumperi legume congelate

Dacă nu ai făcut pasul de mai sus, o soluție rapidă ar fi să cumperi legume congelate. Desigur, acestea nu vor avea același gust proaspăt, însă s-ar putea să aibă chiar mai mulți nutrienți. Fiind congelate imediat după ce au fost culese, legume își păstrează toate vitaminele și mineralele, așa că vor fi chiar mai sănătoase pentru tine și familia ta ca legumele cumpărate de pe rafturile supermarketurilor.

  1. Prepară cantități mai mari

Pentru a nu găti în fiecare zi, poți prepara o cantitate de mâncare mai mare, care să ajungă pentru mai multe zile. Secretul este să ai un meniu mai diversificat, alegând două sau trei preparate pentru săptămâna în curs. Altfel, tu și familia ta vă veți plictisi să mâncați același lucru zilnic.

Cu puțină organizare și câteva electrocasnice de încredere, poți să reduci și să eficientizezi timpul petrecut în bucătărie și să te bucuri mai mult de compania celor dragi.

Foto: Shutterstock