Sfecla roșie

Conține cantități mari de potasiu care ajută reglarea pulsului și a tensiunii arteriale. Aceasta este mai bogată în acid folic, recomandată mai ales femeilor însărcinate. Substanțele obținute nu se distrug în mare parte din gătit.

Ardeiul gras

Te ajută să arzi grăsimile. Consumul zilnic de ardei gras scade cu până la 30 la sută ritmul depunerilor de grăsimi. Cercetătorii spun că această legumă conține cantități de zaharuri cu acțiune specială: activează enzimele lipolitice, dușmanii grăsimii.

Conopida

Poate fi folosită la detoxifierea organismului. Enzimele specifice împreună cu vitaminele și mineralele conținute în conopidă dau acestei plante proprietăți anticancerigene. Totodată, conopida conține și magneziu, calciu, potasiu, zinc, caroten și mangan.

Ghimbirul

Stimulează metabolismul și digestia și, în plus, alungă stările de greață. Deși are o aromă ușor iute, dă gust deosebit nu doar mâncării, ci chiar și prăjiturilor. Rădicina de ghimbir de calitate trebuie să fie cât mai tânără și mai proaspătă. Cu cât ghimbirul este mai iute, cu atât rădăcina este mai bătrână și mai lemnoasă. Alege ghimbirul cu coajă mată și de culoare mai deschisă.

Anghinarele

Îți redau pofta de mâncare și scad colesterolul. Aceste alimente, consumate mai ales în țările din zona mediteraneeană, au apărut și la noi pe piață și sunt folosite florile în mâncare. Iar la farmacii există produse pe bază de anghinare pentru tratamentul naturist al diferitelor afecțiuni.

Credit foto: Flickr.com