Suc de fructe de pădure

Indiferent că este vorba despre coacăze, afine, zmeură, fragi sau toate la un loc, gustul dulce acrişor al fructelor de pădure te răcoreşte şi te energizează, chiar şi în cele mai călduroase zile. Aceste sucuri au un conţinut bogat de minerale şi vitamine, în special vitamina C și sunt indicate şi în dietă pentru că scad pofta de mâncare, inclusiv pe cea de dulce. Pentru a nu-şi modifica proprietăţile, cel mai indicat este să consumi sucul imediat după preparare.

Limonadă

Sucul de lămâie consumat sub formă de limonadă se numără în topul preferinţelor, în zilele călduroase. Revigorează şi, în ciuda gustului natural acru, dacă este îndulcit cu miere obţii o combinaţie excelentă. Zeama de lămâie conţine acid citric, săruri minerale de calciu, potasiu, magneziu, cupru, fosfor, mangan şi siliciu, aminoacizi, precum şi vitaminele A, B şi C, cea din urmă fiind într-o cantitate însemnată. Trebuie să ştii că acidul citric din zeama de lămâie stimulează funcţionarea ficatului, iar vitamina C remineralizează şi combate anemia. De asemenea, ajută în curele de slăbire deoarece creşte viteza de metabolizare a grăsimilor şi deci ajută şi la scăderea greutăţii.

Suc de portocale

Portocalele sunt cele mai consumate dintre citrice, iar sucul lor se numără printre cele mai bune „cadouri ale naturii”. Gustul dulce, uşor acrişor, şi fibrele pe care le conţine îl fac să fie delicios şi, în acelaşi timp, foarte hrănitor. Reprezintă o sursă bogată de vitamine, ca A, B şi C, iar faţă de alte fructe, sucul de portocale are o cantitate mai mare de calciu. De asemenea, mai conţine sodiu, potasiu, dar şi magneziu. Este digestiv, diuretic, regenerator celular, iar despre cei care consumă în mod regulat suc de portocale se spune că sunt puternici şi sănătoşi. Fiind şi o excelentă sursă de calciu şi vitamina C, sucul este binevenit pentru a avea oase rezistente şi dinţi sănătoşi.

Suc de grepfrut

Sucul de grepfrut stinge setea! De asemenea, dintre toate sucurile naturale, se spune că cel de grepfrut roz este cel mai sănătos, pentru că furnizează cei mai mulţi nutrienţi. Are un conţinut bogat în potasiu şi vitamina C, motiv pentru care un pahar de 225 ml suc natural de grepfrut roz asigură necesarul zilnic de vitamina C al organismului. Mai conţine vitamine din „familia” B-urilor, care sunt benefice pentru păr şi unghii, dar şi acid ascorbic, care luptă împotriva microbilor. În plus, stimulează memoria, menţine elasticitatea pielii şi combate stările de oboseală. Dacă bei un pahar cu suc de grepfrut şi lămâie în cantităţi egale, te vei simţi mult mai bine după o zi de lucru.

Credit foto: 123rf.com