Toate am auzit despre diverse cure alimentare ce promit rezultate uimitoare în scurt timp, însă cele mai bune soluții pentru a topi colăceii sunt cele naturale și care nu presupun înfometare. Nu trebuie să îți impui limite greu de atins și nici să eviți orice plăcere culinară, este de ajuns să ai alături câțiva aliați de nădejde și ale căror rezultate sunt dovedite. Iată care sunt aceștia:

Semințele pline de antioxidanți și pe care ar trebui să le consumi zilnic

Bogate în atioxidanți, semințele de in pot fi cu ușurință considerate adevărate super-alimente. Contribuie la îmbunătățirea digestiei, pentru că sunt bogate în fibre, însă ajută și la scăderea colesterolului, cât și a nivelul zahărului din sânge. Dacă arunci o privire la aceste semințe de pildă, vei vedea că și prețul este unul foarte mic, astfel încât merită pe deplin să le încerci și să observi de una singură efectele.

Semințele ajută în diete și pentru că oferă senzația de sațietate și înlătură pofta de dulce. În plus, le poți consuma cu mare ușurință în cerealele cu lapte pe care le consumi la micul dejun, dar și în salate sau în supe.

Pline de nutrienți, semințele de chia te vor ajuta să spui adio aripioarelor

Am vorbit despre semințele de in, însă nu putem să uităm și beneficiile extraordinare ale unor alte semințe, cele de chia. Bogate în antioxidanți, calciu, fier, magneziu, Omega 3 și acid folic, aceste semințe înlătură senzația de foame și te ajută să stai departe de deserturi și alte alimente bogate în grăsimi nocive.

Sunt foarte ușor de integrat în alimentația zilnică, indiferent care este stilul tău alimentar. Le poți adăuga în iaurt, în salate, în supe și ciorbe, sau le poți mânca pur și simplu ca atare. Este suficient să consumi 1-2 linguri într-o zi, de 3-4 ori pe săptămână, pentru a vedea diferența.

Ceaiul verde are un efect demonstrat asupra țesutului adipos de la nivelul abdomenului

Zilele caniculare se apropie cu pași repezi, așa că îți propunem ca în loc de băuturi răcoritoare carbogazoase și pline de zahăr să încerci ceaiul verde proaspăt. Gustul său răcoritor este dublat și de proprietățile sale remarcabile. Ceaiul verde are efecte demonstrate asupra depozitelor de țesut adipos de la nivelul abdonemului și nu numai.

Polifenolii și taninurile din ceaiul verde au un efect benefic asupra metabolismului, accelerând arderea grăsimilor, motiv pentru care această băutură este recomandată persoanelor care vor să slăbească. Mai mult decât atât, ceaiul verde are efecte benefice și asupra sistemului cardiovascular, contribuind în același timp și la creșterea rezistenței origanismului în fața bacteriilor și a  virusurilor.

Ceaiul verde nu trebuie consumat în cantități mari pentru a-și arăta beneficiile. Este suficient să bei 1-2 cești pe zi, preferabil neîndulcit sau cu miere în loc de zahăr. Atenție, nu bea ceai verde după-amiaza, deoarece este o băutură energizantă și ți-ar putea crea probleme de somn.

Quinoa, alimentul recomandat persoanelor de orice vârstă și care ajută la menținerea unui trup sănătos

Quinoa, un aliment care a devenit tot mai consumat în ultimii ani, este recomandat persoanelor de toate vârstele. Plin de nutrienți – calciu, megneziu, fier, acid folic, proteine și fibre – quinoa ajută la menținerea unei senzații de sațietate fără să aibă prea multe calorii. O jumătate de cană de quinoa conține doar 250 de calorii, însă va ține foamea și poftele departe pentru câteva ore bune.

O poți consuma în diverse salate, dar o poți mânca și ca pe o garnitură alături de o porție de carne slabă. Textura sa este asemănătoare cu cea a orezului, așa că poți consuma quinoa la fel cum consumi și orezul – cu legume, cu carne sau în supe.

Tu consumi aceste alimente? Ce părere ai despre efectele lor?

Sursa foto: Shutterstock