Optimizează colesterolul bun

În timp ce multe grăsimi hidrogenate ridică nivelul colesterolului rău, în urma mai multor studii s-a demonstrat că uleiul de cocos raw (brut) îmbunătățește nivelul colesterolului bun (HDL). Dacă vei cumpăra ulei de cocos virgin și îl vei folosi în alimentație, te poți bucura de acest beneficiu sănătos, notează site-ul Popsugar. Poate fi consumat dimineața, pe pâine prăjită sau în combinație cu diverse fructe.

Ajută la slăbire

Dr. Oz susține că uleiul de cocos reglează nivelul de zahăr în sânge, îmbunătățește digestia și favorizează slăbirea deoarece ajută ficatul să transforme grăsimile în energie și nu le lasă să se depună în celule. Conform doctorului Oz, dacă consumi două lingurițe de ulei de cocos zilnic, timp de 3 luni, talia se va subția semnificativ și nu va mai fi grăsime pe abdomen.

Combate cariile dentare

Un studiu realizat în Irlanda a arătat că uleiul de cocos poate proteja dantura prin prevenirea apariției cariilor. Cercetarea a arătat că uleiul de cocos a oprit creșterea unor tulpini de bacterii responsabile pentru apariția cariilor dentare. În timp ce multe tipuri de apă de gură elimină toate bacteriile din cavitatea bucală, uleiul de cocos ar putea fi ingredientul care să vizeze doar bacteriile dăunătoare.

Hidratează pielea

Un alt beneficiu pentru sănătate și totodată frumusețe constă în efectele detoxifiante pe care uleiul de cocos le poate avea asupra tenului și a pielii. În loc de creme și diverse loțiuni, acest aliment poate face minuni asupra stratului epidermic uscat și iritat.

Credit foto: Flickr.com

Credit foto: Flickr.com , Flickr.com 2