Ceai de tei şi de sunătoare
Ceaiurile sunt băuturi calmante şi sănătoase, însă două dintre acestea au efecte extraordinare în privinţa relaxării. Ceaiul de tei este cel mai bun remediu antistres şi se recomandă consumul a două cești pe săptămână. Totodată, ceaiul de sunătoare este cel mai bun antidepresiv natural. Gustul este însă uşor amărui, aşa că îl poţi îndulci cu puțină miere.
Lapte dulce
O cană cu lapte călduţ poate fi o încântare în zilele mai reci, în special seara, înainte de culcare. Relaxează şi te ajută să te odihnești mai bine. În plus conține proteine și calciu, alături de alţi nutrienţi, cum este triptofanul, cu efect antistres.
Vin roșu
Este una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice, iar un pahar băut o dată la câteva zile poate da o stare foarte plăcută de relaxare. De asemenea, vinul roșu conține melatonină, care ajută la reglarea ceasului biologic și pentru că melatonina este un antioxidant, are și proprietăți anti-îmbătrânire. Bineînțeles, vinul este recomandat doar în cantități moderate. Alte câteva avantaje ale consumului de vin roșu sunt îmbunătățirea digestiei și restabilirea echilibrului nutrițional.
Bere
Efectele benefice pe care le are berea asupra organismului sunt destule şi deloc de neglijat. Este o băutură care nu îngraşă, ci mâncarea care se consumă împreună cu berea favorizează depunerile. Berea cu alcool are un conţinut caloric de aproximativ 43 kcal/100 ml, iar cea fără alcool de 17 kcal/100 ml. De asemenea, această băutură antistres asigură o mai bună odihnă în timpul nopţii. Conţine vitamina B12 (cu un rol important în funcţionarea sistemului nervos, fiind supranumită vitamina bunei dispoziţii) şi reprezintă și o sursă de fibre. Este bogată în antioxidanţi (proveniţi din malţ şi hamei), are un conţinut ridicat de siliciu (mineral important pentru densitatea oaselor) şi favorizează nivelul colesterolului ”bun”.
Credit foto:123rf.com