Am ales câteva rețete excelente de smoothie-uri pentru începutul de zi. Le poți încerca cu încredere pentru că gustul este bun, iar modalitatea de preparare este atât de simplă încât nu ai cum să riști să nu îți reușească.

Smoothie de zmeură cu avocado

Ai nevoie de: 1/4 ceașcă cu zmeură, 1/2 cană de suc de zmeură, 1/2 avocado și 1/2 cană cu apă. Mai poți adăuga semințe de quinoa și nuci măcinate. Mod de preparare: Avocado îl cureți și îl tai în cubulețe, apoi amesteci toate ingredientele și le pui în blender, timp de 30 de secunde, lăsând să se omogenizeze compoziția.

Mure, vanilie și mentă

Ai nevoie de: 100 g de mure, o banană, 200 ml lapte de migdale, puțin extract de vanilie, câteva frunze de mentă. Această combinație răcoritoase este excelentă pentru vară, mai ales că menta naturală va da doar o ușoară aromă, nu una pronunțată. Mod de preparare: Pentru a face laptele de migdale lasă boabele la înmuiat în apă de seara până dimineața. Scoate-le din recipientul în care le-ai lăsat, pune-le în blender cu 200 ml de apă proaspătă și amestecă 1-2 minute. Strecoară apoi migdalele sfărâmate prin sita specială de bucătărie, iar lichidul rămas este laptele de migdale. Taie banana în bucățele, adaugă murele, extractul de vanilie și frunzele mărunțite în laptele de midgale. Amestecă în blender 30 de secunde.

Pudră de roșcove cu migdale și curmale

Ai nevoie de: 4 lingurițe de pudră de roșcove, 10 migdale, 10 curmale fără sâmburi, 200 ml apă. Mod de preparare: Lasă de seara până dimineața atât migdalele, cât și curmalele în apă, în catroane separate. Scoate-le din apă și pune-le în blender alături de pudra de roșcove (care înlocuiește de minune cacaoa) și apă. Poți adăuga și semințe de chia, de quinoa sau fulgi din nucă de cocos.

Încercați și aceste delicioase retete de smoothie

Credit foto: Shutterstock