Mâncarea atent selectată îi conferă organismului tău şi o tinereţe mai lungă. Îți prezentăm cele mai bune fructe pentru a avea o nutriție adecvată și o piele mai frumoasă.

Avocado

Fructul cu cel mai mare conţinut de proteine pe care este recomandat să îl incluzi în dietă. Avocado mai conţine fibre, acid folic, zinc şi grăsimi sănătoase Omega 3 şi 6. Conţinutul caloric este într-adevăr mai mare datorită proteinelor, dar cu siguranţă nu-ţi vor dăuna. Un mic avocado îţi va oferi mai multe proteine mai uşor de utilizat de ficat, decât după o friptură.

Fructe de pădure

Printre fructele cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi sunt cele de pădure. Coacăzele fac minuni datorită fitonutrienţilor care au rol de prevenire a afecţiunilor în procesul de îmbătrânire. De asemenea, afinele, zmeura şi murele sunt bogate în antioxidanţi, fibre, vitaminele B2, C, E și în acid elagic care are proprietăţi anticancerigene. Aceste fructe menţin colesterolul la un nivel optim.

Cătină

Acest fruct miraculos are multe beneficii pentru regenerarea şi vitaminizarea generală a organismului. Este antiinflamator, astringent, anticancerigen şi cicatrizant. Cu un depozit mare de vitamine (A, B, C, D, E, F, P, K, calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu), cătina tratează anemia, alergiile, astenia, reumatismul şi alte afecţiuni. Are o cantitate însemnată de vitamina C și de 10 ori mai mult betacaroten decât citricele.

Un real impact anti-aging

Se spune că frumuseţea vine din interior. De obicei, este vorba despre frumuseţea sufletească, însă putem să considerăm afirmaţia ca fiind valabilă şi atunci când vorbim despre aspectul pielii. Ceea ce mâncăm influenţează în mod categoric sănătatea tegumentelor şi a mucoaselor. Antioxidanţii prezenţi într-o multitudine de alimente, aşa cum sunt fructele (fructele de pădure şi prunele conţin cantităţi importante) şi ceaiul verde încetinesc procesele de degradare ale structurilor pielii, având un veritabil efect anti-aging.” (dr. Şerban Damian, nutriționist acreditat CIO, Centrul de nutritie Superfit).

Dr. Serban Damian poza nou mic

dr. Șerban Damian

Credit foto: 123rf.com