Citește și: Semne de anemie la copii și adulți. Lipsa de fier, principala cauză a anemiei

 1. Fructul de avocado: pe lângă faptul că are un conținut foarte scăzut de zahăr, fructul de avocado este sățios și foarte sănătos. Avocado conține un indice glicemic de doar 10 și oferă 160 kilocalorii la 100 grame.

 2. Lămâia: acest fruct citric este foarte bogat în vitamina C și crește absorbția fierului în organism, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și îmbunătățește digestia. Lămâia are un indice glicemic de 20, iar sucul de lămâie are 7 kilocalorii la 100 grame.

 3. Murele, coacăzele, căpșunii, fragii și zmeura (fructele de pădure): aceste fructe sunt bogate în antioxidanți, iar conținutul de zahăr este foarte scăzut; fructele de pădure au un indice glicemic situat între 22 și 25 și oferă 26 kilocalorii la 100 grame de fruct.

 4. Cireșele: aceste fructe delicioase, pe lângă faptul că sunt bogate în antioxidanți și curăță rinichii, au un indice glicemic de 25 și doar 47 kilocalorii la 100 grame.

 5. Grapefruitul: un alt fruct citric bogat în vitamina C care favorizează formarea colagenului și stimulează funcționarea sistemului imunitar. Grapefruitul are un indice glicemic de 26 și oferă doar 30 kilocalorii la 100 grame.

 6. Piersicile sunt excelente pentru menținerea sănătății pielii și a vederii precum și pentru întărirea sistemului imunitar. Piersicile au un indice glicemic de 26, iar aportul lor caloric este de 37 kilocalorii la 100 grame.

 7. Roșiile ajută la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi, ajută la reglarea nivelelor de colesterol “rău” și sunt bogate în vitamine și minerale. Roșiile au un indice glicemic de 30 și oferă 20 kilocalorii la 100 grame.

Merele și prunele, ”aur„ pentru sistemul digestiv

 8. Perele  sunt benefice pentru reglarea tranzitului intestinal, hidratează organismul și favorizează funcționarea rinichilor. Indicele glicemic al perelor este 30, iar aportul de kilocalorii este de 43 la 100 grame de pere.

 9. Fructul pasiunii (maracuja) stimulează metabolismul, ajută la reducerea tensiunii arteriale și ajută la menținerea sănătății dinților și oaselor. Indicele glicemic al acestui fruct este de 30, iar aportul este de 70 kilocalorii la 100 grame.

 10. Mandarinele: aceste citrice sunt benefice în cazurile de obezitate și supragreutate, anemie și ajută la combaterea infecțiilor. Indicele glicemic al mandarinelor este de 30, iar aportul de kilocalorii este de 34 la 100 grame.

 11. Prunele: prunele stimulează tranzitul intestinal, sunt bogate în antioxidanți, ajută la combaterea retenției de apă și la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Indicele lor glicemic este de 35, iar în ceea ce privește valoarea calorică, prunele oferă 38 kilocalorii la 100 grame.

 12. Nuca de cocos proaspătă: acest fruct ajută la prevenirea bolilor degenerative, combate arsurile de stomac și ajută la combaterea osteoporozei și la prevenirea cariilor dentare. Indicele glicemic al nucii de cocos este de 35 și oferă 350 kilocalorii la 100 grame de miez de nucă proaspătă.

 13. Merele: merele stimulează sistemul digestiv, reglează tranzitul intestinal și ajută la regenerarea florei intestinale. Este important ca aceste fructe să se consume pe cât posibil cu coajă. Indicele glicemic al merelor este de 35, iar aportul lor caloric este de 23 kilocalorii la 100 grame de fruct.

Citește și: