Tort de ciocolată albă

tort-de-ciocolata-alba

Pentru noaptea dintre ani, vreau să pregătesc acest tort de ciocolată albă! Cred că este cel mai elegant și mai gustos tort și de aia îl fac pentru Revelion! 

Ingrediente:

Pentru aluat:

✽ 200 g zahăr
✽ 4 ouă

✽ 200 g unt
✽ 2 lingurițe praf de copt
✽ 250 g făină

Pentru cremă:

✽ 150 g fulgi de nucă de cocos
✽ 300 ml frișcă lichidă + 100 ml
✽ 10 g miere

✽ 200 g ciocolată albă

Pentru decor:

✽ fructe ✽ decorațiuni, după gust

1 Cu o zi înainte de pregătirea tortului, se face crema, pentru care se topește ciocolata la bain-marie, se fierb cele 100 ml frișcă lichidă cu mierea și se toarnă peste ciocolata topita. Se amestecă bine și apoi se adaugă cele 300 ml frișcă lichidă foarte rece. Se amestecă și se lasă la rece până a doua zi.
2 Pentru aluat, se amestecă untul moale cu zahărul, se bat ouăle, separat, și se adaugă treptat în crema spumoasă cu unt. Se pun făina, praful de copt și se amestecă.
3 Se toarnă aluatul în tava de copt unsă cu unt și se coace 45 de minute. Se lasă 10 minute să stea înainte de a-l scoate din formă și, când s-a răcit complet, se taie în două sau trei foi.
4 Se scoate crema de la rece, jumătate din cantitate se amestecă cu fulgii de nucă de cocos și se întinde între blaturi. Cu restul se acoperă tortul. E mai bun dacă stă o noapte așa. Se servește cu fructe și decorațiuni, după gust.