Tort nins

tort-nins

Tort nins- un tort special si elegant, numai bun de servit alături de persoane speciale în ocazii speciale! Trebuie să-l încercați! 

Ingrediente:

Pentru blat tort:

✽ 140 g + o lingură zahăr x 2
✽ 10 g unt x 2

✽ 4 ouă x 2
✽ 40 g amidon x 2

✽ 40 g făină x 2
✽ 20 g cacao x 2

Pentru umplutură:

✽ 500 ml frișcă lichidă

Pentru decor:

✽ zahar pudră

✽ fructe, după gust și sezon

1 Pentru blatul de tort, gălbenușurile și zahărul se freacă într-un vas până ce devin albe. Se adaugă făina, amidonul și cacaua.
2 Se bat albușurile spumă cu lingura de zahăr și se adaugă apoi spuma în aluatul cu făină. Se toarnă în formă și se coace 25 de minute. Se fac două blaturi din cantitățile menționate înmulțite cu doi care se coc în două tăvi separate, în același cuptor sau se coc de două ori. După completa răcire fiecare blat se taie în trei foi.
3 Se bate frișca foarte rece și apoi se așază între blaturi, alternativ cu fructe. Ultimul strat trebuie sa fie de frișcă, pentru a susține fructele. Se ornează cu zahăr pudră și fructe, după gust.